Reprezentanţii USR Bucureşti îi solicită primarului general al Capitalei Gabriela Firea să retragă regulamentul „pumnului în gură” prin care angajaţii din spitalele aflate în subordinea municipalităţii pot fi concediaţi dacă vorbesc cu jurnaliştii.

Imaginea articolului USR Bucureşti cere Gabrielei Firea să retragă regulamentul „pumnului în gură” din spitale

USR Bucureşti cere Gabrielei Firea să retragă regulamentul „pumnului în gură” din spitale

„Regulamentul intern transmis de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) este o tentativă de a ascunde mizeria, ilegalităţile şi managementul defectuos din unităţile medicale din Capitală. Mai mult decât atât, acest regulament intră în coliziune directă cu Legea nr. 571/2004. Această lege este menită să protejeze personalul din autorităţile publice, instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcarea legii, a deontologiei profesionale sau a principiilor bunei administrări, eficienţei, eficacităţii, economicităţii şi transparenţei. Potrivit acestei legi, sesizările pot fi făcute nu doar către şefii ierarhici, ci şi către mass-media, către organizaţiile profesionale, sindicale sau patronale şi organizaţiile neguvernamentale”, arată reprezentanţii organizaţiei USR Bucureşti, într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Sursa citată mai spune că Gabriela Firea trebuie „să renunţe de urgenţă la acest regulament care încalcă legea, încalcă dreptul la liberă exprimare şi mai ales dreptul cetăţenilor de a fi informaţi cu privire la existenţa oricăror fapte ce aduc atingere interesului public”.

Reacţia vine în contextul în care angajaţii din subordinea ASSMB nu vor avea voie să discute cu jurnaliştii, cu excepţia purtătorilor de cuvânt, care vor informa conducerea cu privire la informaţiile solicitate de presă. Măsura este inclusă în regulamentul ASSMB.

Potrivit aceluiaşi document, sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica ASSMB sunt: avertisment scris; retrogradarea din funcţie cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile; reducerea salatriului pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%; reducerea salariului de bază şi/sau după caz, a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%; desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

ASSMB are în subordine 19 spitale din Capitală, între care şi Spitalul „Victor Babeş”, Spitalul „Cantacuzino”, Colentina, Colţea sau Malaxa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/firea-interimat-prf-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/firea-interimat-prf-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Reprezentanţii USR Bucureşti îi solicită primarului general al Capitalei Gabriela Firea să retragă regulamentul „pumnului în gură” prin care angajaţii din spitalele aflate în subordinea municipalităţii pot fi concediaţi dacă vorbesc cu jurnaliştii. USR...