Un pacient în vârstă de 20 de ani, care a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului este tratat la Spitalul Unversitar din Bucureşti, după ce la niciun spital care are secţie de mari arşi nu au fost locuri, familia sa solicitând trasferul tânărului în străinătate.

Imaginea articolului Un tânăr cu arsuri grave nu poate fi tratat la Spitalul Unversitar din Bucureşti, iar familia cere transfer în străinătate. Supravieţuitor Colectiv: Totul e în pixul ministrului bolii şi al secretarilor săi de stat / Anunţul lui Arafat

Un pacient cu arsuri grave nu poate fi tratat la Spitalul Unversitar din Bucureşti. Familia cere transfer în străinătate / Supravieţuitor Colectiv: Totul e în pixul ministrului bolii şi al secretarilor săi de stat

„Pacientul are arsuri pe 50% din suprafaţa corporală. Se află la Universitar de vineri. Este un pacient complex, pentru că are şi un politraumatism, nu este doar ars. Nu a existat niciun loc la un spital de mari arşi în Bucureşti şi este tratat de medicii de la Spitalul Universitar”, a spus, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, Silvia Nica.

Potrivit sursei citate, familia tânărului doreşte să îl transfere în străinătate pentru a fi tratat.

De altfel, Mihai Grecea, unul dintre supravieţuitorii incendiului din Colectiv, a scris pe pagina sa de Facebook că pacientul nu a putut fi transferat din cauza birocraţiei.

„Deşi anul trecut am ajuns cu Ministerul Sănătăţii, după un an de parlamentări, la un acord şi a fost elaborat un mecanism de transferare în străinătate a pacienţilor cu arsuri grave care nu pot fi trataţi în România, ordinul de ministru, aprobat de Sorina Pintea, nu a mai fost publicat niciodată în Monitorul Oficial pentru că nu a avut şi restul de semnături de pe traseul de avizare. A picat guvernul, a picat şi OMS-ul, adică n-a mai apucat să fie dat. Suntem exact în situaţia de la Colectiv în privinţa transferurilor arşilor. Totul e în pixul ministrului bolii şi al secretarilor săi de stat”, a scris Grecea pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii spune că pacientul nu a putut fi transferat în străinătate, deşi acceptul instituţiei pe care o reprezintă există deja.

„Aseară am avizat trasnferul în străinătate. Discuţiile sunt cu centrul de arşi din Bruxelles, care fiind un caz de politraumă, încă analizează acceptul. Suntem în discuţii şi cu AKH din Viena. Acceptul nostru pentru transferul în străinătate este dat. Mai rămâne se obţinem acceputul uneia dintre cele două clinici”, a spus secreatrul de stat, la Digi 24.

Arafat: Tânărul cu arsuri pe 50% din corp pleacă luni la Viena. Va fi transportat cu un avion militar

Tânărul care a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului va fi transferat, luni dimineaţa, la Spitalul AKH din Viena, el urmând să fie dus în Austria cu un avion militar şi va fi însoţit de o echipă SMURD din Capitală, a spus, pentru MEDIAFAX, şeful DSU, Raed Arafat.

„Va fi transferat luni dimineaţă la AKH Viena, pentru că azi nu îl poate primi nici spitalul din Austria şi nici cel din Belgia. Va pleca cu o aeronavă militară şi va fi însoţit de un echipaj SMURD Bucureşti”, a explicat Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/arsuri.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/arsuri-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Un pacient în vârstă de 20 de ani, care a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului este tratat la Spitalul Unversitar din Bucureşti, după ce la niciun spital care are secţie de mari arşi nu au fost locuri, familia sa solicitând trasferul tânărului în străinătate. ...