Specialistul numărul unu la nivel mondial în patologia unei rare anomalii cerebrale explică ultimele descoperiri ale cercetătorilor, după cum a relatat BBC.

Imaginea articolului VIDEO| Descoperirile cercetătorilor despre oamenii care au „două creiere”

VIDEO| Descoperirile cercetătorilor despre oamenii care au „două creiere”

Unii oameni nu pot concepe să rezolve chiar şi cele mai simple sarcini folosind alternativ partea dreaptă sau stângă a corpului. Mike Gazzaniga, o somitate în domeniul neurologiei, a studiat un pacient care suferise o operaţie de calosotomie, intervenţie care separă emisferele cerebrale şi care este folosită în tratarea epilepsiei. Cercetătorul a observat că subiectul avea dificultăţi în procesarea imaginilor în funcţie de câmpul vizual în care aceasta era plasată.

Atunci când analizează o imagine cu ochiul stâng, oamenii folosesc partea dreaptă a creierului şi vice-versa. Imaginea este apoi procesată şi devine astfel inteligibilă. Cu toate acestea, pentru pacienţii care au suferit o operaţie de colosotomie, lucrurile devin mult mai complicate. Legătura dintre emisfere fiind întreruptă, impulsurile nervoase nu pot parcurge traseul obişnuit, iar oamenii devin incapabili să decrie lucruri pe care le-au văzut sau pe care le-au făcut folosindu-şi mâna dreaptă.

Cercetările au adus informaţii preţioase despre organizarea creierului uman şi despre modul în care acesta este compartimentat. Mai multe detalii despre fenomen sunt prezentate în materialul video BBC:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/160328-sci-neurons-firing-jpg-crop-promo-xlarge2-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/160328-sci-neurons-firing-jpg-crop-promo-xlarge2-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Specialistul numărul unu la nivel mondial în patologia unei rare anomalii cerebrale explică ultimele descoperiri ale cercetătorilor, după cum a relatat BBC. VIDEO| Descoperirile cercetătorilor despre oamenii care au „două creiere” ...