Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că Guvernul Orban îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor. Ministrul Justiţiei va merge la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România.

Imaginea articolului Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor / Surse: Executivul îşi va asuma răspunderea pentru modificarea OUG 114/2018

Turcan anunţă că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor

„Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători şi pe trecerea de la doi la patru ani în ce priveşte şcolarizarea pentru INM. Această corectare a legislaţiei pe Justiţie este necesară cât mai urgent pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută şi de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce priveşte recursul compensatoriu, motivarea este dată de creşterea ratei de recidivă a celor eliberaţi. Ştim că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranţa oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare ameninţă viaţa de zi cu zi a românilor”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Viceoremierul a anunţat, totodată, că ministrul Justiţiei se va deplasa la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România.

„Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situaţiei din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brăţări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, personal de probaţiune, dar şi pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut!”, a subliniat Turcan.

Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea pentru OUG 114/2018

Liberalii au decis, în şedinţa Biroului Executiv, ca Guvernul Orban să îşi asume răspunderea pentru OUG 114/2018, au afirmat surse din partid pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, în perioada următoare Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea pentru OUG 114/2018. De asemenea, Executivul are în vedere abrogarea Legii recursului compensatoriu.

Virgil Popescu anunţa la începutul lunii noiembrie, înainte să fie desemnat ministru al Economiei, că prima sa acţiune va fi abrogarea OUG 114/2018.

“La preluarea mandatului de ministru al Economiei, Energiei şi mediului de Afaceri, alături de premierul Ludovic Orban, am anunţat o serie de acţiuni pe care le voi face ca ministru. Pe termen scurt şi mediu: Abrogarea OUG 114 – cu perioada de tranziţie necesară (Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene)”. Definirea consumatorului vulnerabil până la sfârşitul acestui an. În acest sens se va face un grup de lucru interministerial, cu ministerul Muncii şi ministerul Administraţiei şi Lucrărilor Publice, pentru a vedea cine sunt cetăţenii care au cu adevărat nevoie de subvenţie. Nu cred că se vor majora preţurile după ce vom defini consumatorul vulnerabil”, scria Virgil Popescu, pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/turcan-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/turcan-1-300x300.pngrootstireaUncategorised
Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că Guvernul Orban îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor. Ministrul Justiţiei va merge la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România. ...