Casa Albă a anunţat duminică faptul că preşedintele SUA, Donald Trump, nu va participa miercuri la o la o audiere în cadrul unei anchete a Camerei Reprezentanţilor care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii liderului american, informează agenţia de ştiri Dpa.

Imaginea articolului Donald Trump refuză să participe miercuri la o audiere în Congres

Casa Albă anunţă că Donald Trump refuză invitaţia de a participa miercuri la o audiere în Congres

Totodată, Casa Albă a comunicat că nu va trimite un avocat la această audiere.

Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor, care urmează să analizeze posibilitatrea inculpării preşedintelui, i-a dat termen limită lui Trump ca până duminică după-amiaza să anunţe dacă va participa ori va trimite un avocat pentru a participa la audierea programată miercuri.

Pat Cipollone, consilier juridic al Casei Albe, a răspuns solicitării congresmenilor că refuzul preşedintelui este motivat de faptul că “rămâne neclar dacă Comisia Juridică va acorda preşedintelui un proces echitabil prin audieri suplimentare”, conform unei scrisori.

Oficialul a precizat că preşedintele SUA va fi miercuri în Marea Britanie, unde participă la un summit NATO.

Cipollone – care a menţionat a caracterizat ancheta ca fiind “foarte partizană” – a adăugat că Administraţia de la Casa Albă va răspunde separat, până vineri, dacă Trump intenţionează să prezinte argumente de apărare în procedurile ulterioare.

Până în acest moment, membrii democraţi ai Comisiei Juridice nu au comentat refuzul Casei Albe de a participa la audiere, ceea ce ar fi fost prima implicare directă a Administraţiei Trump într-un proces pe care l-a condamnat ca fiind o “vânătoare partizană de vrăjitoare”.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/hepta-4737987-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/hepta-4737987-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Casa Albă a anunţat duminică faptul că preşedintele SUA, Donald Trump, nu va participa miercuri la o la o audiere în cadrul unei anchete a Camerei Reprezentanţilor care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii liderului american, informează agenţia de ştiri Dpa. ...