A început parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Ziua Naţională a început la Alba Iulia cu Marşul Unirii, urmat de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Marii Uniri.

Imaginea articolului Parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Reacţia lui Ludovic Orban, abordat pe traseu de un bărbat

Parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Reacţia lui Ludovic Orban, abordat pe traseu de un bărbat

La defilarea trupelor şi tehnicii militare participă 1.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 110 mijloace tehnice şi aproximativ 15 aeronave.

Ziua Naţională a început la Alba Iulia cu Marşul Unirii, cu pornire de la gara feroviară, la care au participat câteva sute de oameni. Aceştia au avut steaguri şi au strigat „Unitate naţională” sau „Basarabia e România”.

A avut loc apoi ceremonia de depuneri de coroane la Monumentul Unirii, urmată de tradiţionalul moment de primire a soliilor Cetăţilor de Scaun şi citirea „Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba Iulia”.

La manifestările din Alba Iulia este prezent şi premierul Ludovic Orban. De altfel, premierul a fost abordat pe traseu de un bărbat, care l-a rugat „să se ţină de cuvânt”. Orban i-a dat cartea sa de vizită, spunând că îl poate căuta oricând, dar să nu folosească Ziua Naţională „pentru a da naştere unor discuţii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/ludovic-orban.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/ludovic-orban-300x300.jpgrootstireaUncategorised
A început parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Ziua Naţională a început la Alba Iulia cu Marşul Unirii, urmat de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Marii Uniri. ...