Ministrul pentru Europa şi afaceri externe din Albania, Gent Cakaj, a solicitat, într-o convorbire telefonică cu omologul său din România, Bogdan Aurescu, sprijinul pentru eforturile de gestionare a efectelor cutremurului şi pentru reconstrucţia care va urma în Albania.

Imaginea articolului Ministrul de Externe albanez a solicitat României sprijin în reconstrucţia de după cutremur

Ministrul de Externe albanez a solicitat României sprijin în reconstrucţia de după cutremur

“Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi, (vineri – n.r.) o convorbire telefonică cu ministrul-în exerciţiu pentru Europa şi afaceri externe din Republica Albania, Gent Cakaj, la iniţiativa acestuia. Oficialul albanez a adresat mulţumiri deosebite României pentru ajutorul de urgenţă acordat de România prin intervenţia echipei de salvare-căutare din România, care a fost deosebit de utilă. Ministrul Gent Cakaj a solicitat sprijinul României şi în eforturile de gestionare a efectelor cutremurului şi de reconstrucţie care vor urma. Totodată, a informat despre posibilitatea organizării unei conferinţe internaţionale a donatorilor pentru Republica Albania”, se arată într-un comunicat al MAE, remis, vineri, MEDIAFAX.

Ministrul român de Externe i-a transmis omologului său albanez că Guvernul analizează modalităţile prin care România poate oferi asistenţă suplimentară în Albania.

“Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat mesajul de solidaritate cu poporul albanez şi condoleanţe pentru familiile zecilor de persoane decedate şi de însănătoşire grabnică pentru sutele de persoane rănite în urma cutremurului din 26 noiembrie 2019. A exprimat disponibilitatea de continuare a sprijinului ţării noastre şi în perioada următoare şi a transmis omologului albanez că la nivelul Guvernului României sunt în curs de analiză modalităţi de asistenţă suplimentară ale României pentru R. Albania”, potrivit sursei citate.

Ministerul Afacerilor Externe din România transmite că bilanţul cutremurului din 26 noiembrie 2019 din Albania se ridică la 49 de persoane decedate şi peste 750 de răniţi, alături de importante pagube materiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/albania3-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/albania3-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul pentru Europa şi afaceri externe din Albania, Gent Cakaj, a solicitat, într-o convorbire telefonică cu omologul său din România, Bogdan Aurescu, sprijinul pentru eforturile de gestionare a efectelor cutremurului şi pentru reconstrucţia care va urma în Albania. ...