Un asteroid cu un diametru cuprins între 280 şi 620 de metri va trece pe lângă Terra în noaptea de miercuri spre joi, la o distanţă de aproximativ 4,3 milioane de kilometri, iar NASA l-a inclus în categoria obiectelor spaţiale „potenţial periculoase”, potrivit ibtimes.com.

Imaginea articolului Un asteroid va trece pe lângă Terra în noaptea de miercuri spre joi. NASA l-a descris ca „potenţial periculos”

Un asteroid va trece pe lângă Terra în noaptea de miercuri spre joi. NASA l-a descris ca „potenţial periculos”

Potrivit Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul NASA, asteroidul 481394 (2006 SF6) va avea o viteză de aproximativ 29.000 de kilometri pe oră când va trece cel mai aproape de Terra, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.00.

Asteroidul va trece pe lângă Terra la o distanţă de zece ori mai mare decât cea dintre planeta noastră şi Lună.

Specialiştii spun că acesta va trece pe lângă Terra la o distanţă suficient de mare încât planeta să nu fie în pericol, dar nu pot fi excluşi anumiţi factori care îi pot modifica traiectoria.

Asteroidul a fost inclus de NASA în categoria “potenţial periculos”, ca orice alt obiect spaţial care se apropie de Terra la mai puţin de 7.480.000 de kilometri.

Specialiştii NASA şi-au propus să identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni – peste 140 de metri – care ajung în apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza acest lucru.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa v[email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/asteroid-publimedia-shutterstock.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/asteroid-publimedia-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Un asteroid cu un diametru cuprins între 280 şi 620 de metri va trece pe lângă Terra în noaptea de miercuri spre joi, la o distanţă de aproximativ 4,3 milioane de kilometri, iar NASA l-a inclus în categoria obiectelor spaţiale „potenţial periculoase”, potrivit ibtimes.com. ...