Organizaţia Jihadul Islamic în Palestina a prezentat miercuri mai multe condiţii pe care Israelul ar trebui să le respecte înaintea unei eventuale încetări a focului în Fâşia Gaza, informează Reuters.

Imaginea articolului Jihadul Islamic pune condiţii Israelului pentru încetarea focului în Fâşia Gaza

Jihadul Islamic pune condiţii Israelului pentru încetarea focului în Fâşia Gaza

Condiţiile au fost prezentate de către liderul organizaţiei, Zeyad al-Nakhala, în cadrul unui interviu televizat. Jihadul Islamic cere, printre altele, ca Israelul să înceteze atacurile care vizează liderii grupării, să nu mai răspundă în forţă faţă de protestele palestinienilor de la graniţa cu Fâşia Gaza, dar şi măsuri legate de ridicarea blocadei israeliene asupra Fâşiei Gaza.

Zeyad al-Nakhala a mai declarat că dacă Israelul nu va respecta aceste condiţii, gruparea sa nu ia în calcul încetarea conflictului actual.

Confruntările au izbucnit după ce armata israeliană l-a asasinat pe Bahaa Abu al-Ata, unul dintre liderii organizaţiei Jihadul Islamic.

Peste 190 de rachete au fost lansate de grupuri islamiste palestiniene spre Israel. Serviciul medical Magen David Adom a anunţat că 46 de israelieni au primit îngrijiri medicale de la iniţierea confruntărilor militare. Aviaţia militară israeliană a atacat obiective din Fâşia Gaza.

Cel puţin 23 de palestinieni, inclusiv membri ai grupurilor islamiste, au fost ucişi în urma confruntărilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/is-2.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/is-2-300x300.pngrootstireaUncategorised
Organizaţia Jihadul Islamic în Palestina a prezentat miercuri mai multe condiţii pe care Israelul ar trebui să le respecte înaintea unei eventuale încetări a focului în Fâşia Gaza, informează Reuters. Jihadul Islamic pune condiţii...