Secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-au deschis la ora 07.00, numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este de 18.217.156. Votarea în ţară a început duminică la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. Primarul Capitalei, Gabriela Firea şi Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au fost primii politicieni importanţi care au votat duminică de la prima oră.

Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Primii politicieni care au ajuns la urne. Ministrul de Interne: Votul nu este doar un drept, este o obligaţie morală

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Primii politicieni care au ajuns la urne. Reacţii după vot

Cronologia evenimentelor – LIVE UPDATE:

UPDATE ora 07.35 Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a votat, duminică, la secţia de votare de la Liceul “Jean Monnet” din Capitală, ea precizând că este un lucru foarte bun că nu mai sunt cozi în străinătate şi că aşa ar fi fost normal să fie mereu.

“Am votat cu gândul unei normalităţi în România. Doamne ajută să fie o Românie aşa cum ne dorim noi toţi. Să mergem la voi. Am câtşigat acest drept, prin umare toată lumea să voteze. Îi îndemn şi pe toţi cetăţenii României să iasă astăzi la vot şi să înţeleagă că este în folosul nostru să avem o normalitate în această ţară. Este un lucru foarte bun că nu mai sunt cozi în străinătate, în felul acesta iarăşi vorbim despre normalitate. Aşa ar fi trebuit să fie întotdeauna. Omul nu trebuie să fie umilit şi să stea la rând pentru a-şi exercita un drept fundamental”, a declarat Monica Anisie, la ieşirea de la vot.

UPDATE ora 07.30 Gabriela Firea s-a prezentat, încă de la deschiderea urnelor, la Colegiul Tehnic Mecanic „Griviţa” pentru a vota, iar la ieşirea din instituţie, primarul general a declarat că a ales cu gândul la un preşedinte care va pune capăt măsurilor de austeritate.

„Am venit să votez cu gândul la copiii acestei taro, nu doar la copiii mei. Îmi doresc foarte mult să trăim într-o ţară în care toţi copiii săaibă şanse egqle şi de educaţie şi dezvoltare – atât cei din mediul rural, cât şi cei din marile oraşe. Mi se pare normal să votăm şi să avem orice acţiune şi orice gând la ei, la copii, la tineri”, a declarat Gabriela Firea, după vot. Detalii aici!

UPDATE ora 07.15 Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela, a fost primul alegător care a votat, duminică, la secţia de votare de la Liceul “Jean Monnet” din Capitală, el precizând că votul este o datorie morală pe care o au românii, din respect pentru cei care au murit acum 30 de ani pentru acest drept.

“Avem foarte multă treabă astăzi la minister, o să avem şi videoconferinţă acum imediat, colegii din minister sunt la datorie şi suntem toţi in dispozitive, aşa că a fost un motiv obectiv pentru că am venit la prima oră. Din respect pentru cei care acum 30 de ani şi-au sacrificat viaţa ca noi, românii, să avem astăzi acest drept îi invit să voteze, indiferent de opţiunea lor. Este până la urmă nu este doar un drept în amintirea lor, este chiar o obligaţie morală”, a declarat Marcel Vela, după vot.

Potrivit Biroului Electoral Central, un număr de 18.748 de secţii de votare vor fi deschise duminică, 10 noiembrie, la alegerile prezidenţiale, iar în străinătate 835 pentru românii de peste hotare. În competiţia pentru prezidenţiale s-au înscris şi au fost validaţi 14 candidaţi.

Mandatul de Preşedinte al României este de cinci ani, iar în data de 10 noiembrie va avea loc votul în ţară la alegerile prezidenţiale, între orele 07.00 şi 21.00. Al doilea tur de scrutin a fost programat să aibă loc pe 24 noiembrie, tot în intervalul orar 07.00 – 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare, cât şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23.59.

Votarea în ţară începe duminică, la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00.

Cetăţenii pot vota cu un act de identitate valabil, emis de statul român, respectiv: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; titlul de călătorie; carnetul de serviciu militar.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este 18.217.156, iar numărul total al românilor cu domiciliul în străinătate, care figurează cu drept de vot la scrutinul din 10 noiembrie, este 715.752.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/7542479-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/7542479-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-au deschis la ora 07.00, numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este de 18.217.156. Votarea în ţară a început duminică la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. Primarul Capitalei, Gabriela Firea şi Ministrul Afacerilor Interne,...