Fostul preşedinte al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, a fost eliberat din închisoare după săvârşirea unui an jumătate de arest în cadrul unei sentinţe de 12 ani pentru fapte de corupţie şi spălare de bani, ca urmare a deciziei Curţii Supreme de la Brasilia, relatează cotidianul The Guardian.

Imaginea articolului Fostul preşedinte brazilian Lula, eliberat după 12 ani de arest pentru fapte de corupţie. Primele declaraţii după ieşirea din închisoare

Fostul preşedinte brazilian Lula, eliberat după 12 ani de arest pentru fapte de corupţie

Decizia Curţii Supreme Federale de la Brasilia a declanşat valuri de mulţumire în rândul susţinătorilor fostului preşedinte şi de contestare publică din partea susţinătorilor actualului preşedinte Jail Bolsonaro.

Fostul şef de stat brazilian a fost aşteptat de susţinătorii acestuia purtând veste roşii inscripţionate cu faţa oficialului pe ele, în faţa sediului poliţiei federale din Curitiba, unde s-a aflat în arest pentru o perioadă de 580 de zile.

Lula a mulţumit, în cadrul unui discurs la ieşirea din arest, militanţilor din partid care au protestat, de-a lungul perioadei de arest, împotriva deciziei autorităţilor.

„Ei nu au arestat un om. Ei au încercat să omoare o idee”, a transmis Lula. „Brazilia nu s-a îmbunătăţit, Brazilia a devenit mai rea. Oamenii devin înfometaţi. Oamenii sunt şomeri. Oamei nu au locuri de muncă formale. Oamenii lucrează pentru Uber – ei conduc biciclete pentru a livra pizza”, a adăugat fostul şef de stat brazilian.

Lula a fost arestat în aprilie 2018 în urma unei sentinţe a judecătorului Sergio Moro, după ce acesta a fost acuzat de corupţie şi spălare de bani, acte pe care le-a negat cu vehemenţă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/lula-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/lula-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Fostul preşedinte al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, a fost eliberat din închisoare după săvârşirea unui an jumătate de arest în cadrul unei sentinţe de 12 ani pentru fapte de corupţie şi spălare de bani, ca urmare a deciziei Curţii Supreme de la Brasilia, relatează cotidianul The Guardian. ...