Potrivit IPJ Constanţa, băiatul de opt ani dispărut sâmbătă în localitatea Pecineaga, care a fost găsit vineri într-un bazin cu dejecţii, a murit înecat, potrivit rezultatelor necropsiei.

Imaginea articolului Necropsia băiatului de 8 ani dispărut în Pecineaga a arătat cauza morţii

Necropsia băiatului de 8 ani dispărut în Pecineaga a arătat cauza morţii

Anunţul a fost făcut de Constantin Dancu, şeful IPJ Constanţa, vineri, într-o conferinţă de presă organizată în Pecineaga. „Serviciul de Medicină legală a finalizat necropsia trupului neînsufleţit, cauza decesului fiind asfixiere mecanică consecutivă – înecul”, a declarat Constantin Dancu.

Trupul copilului a fost găsit, vineri, într-unul din bazinele de dejecţii din localitate, iar reprezentantul ISU a declarat, în cadrul conferinţei de presă, că pompierii nu mai erau la faţa locului în acel moment.

„În dimineaţa în care a fost găsit trupul minorului, forţele ISU nu mai erau acolo, s-au retras întrucât aveam în derulare apariţia unei pompe submersibile, care trebuia adusă cu un trailer pentru a putea goli de tot. Pompele noastre nu au putut să golească complet bazinele. În bazine mai erau 30-40 de cm de apă, în anumite locuri. Cadavrul a fost găsit în bazinul unu, care nu a fost golit integral. Acolo s-au făcut căutările cu scafandrul adus în sprijin, cu sonarul şi cu ancore”, a declarat colonelul Daniel Gheorghe Popa, şeful ISU Constanţa.

Acesta a afirmat şi că scafandrii ISU nu au avut echipamentele şi pregătirea necesare pentru a se scufunda în acele bazine cu dejecţii şi că de aceea a fost solicitat sprijinul unui scafandru privat.

„Scafandrii noştri au o altă clasă de scufundare, iar costumele pe care le au în dotare nu le-au permis scufundarea. Scafandrii firmei private au venit la solicitarea Poliţiei. Cel puţin pentru noi este o premieră acţiunea asta, de a ne scufunda în bazine toxice. Nu avem nici echipamentele şi nici pregătirea necesară pentru asta. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire şi vom pune în discuţie şi această abilitate”, a mai spus şeful ISU Constanţa.

Întrebat dacă bazinele de dejecţii în care a fost găsit copilul de opt ani ar fi trebuit îngrădite, şeful IPJ Constanţa a declarat că nu poate răspunde, pentru că datele fac parte din anchetă.

În spaţiul public au apărut, vineri, ultimele imagini cu băiatul din Pecineaga în viaţă. „La aproximativ două ore de la sesizare, pe sistemul video a fost identificat minorul, fiind localizat în zona unui podeţ rutier de pe strada Lăcrămioarei, locaţie la care se afla la ora 11.20”, a spus Constantin Dancu, şeful IPJ Constanţa.

După găsirea trupului neînsufleţit al băiatului de opt ani, poliţiştii au schimbat vineri încadrarea juridică în dosar şi anchetează in rem infracţiunea de ucidere din culpă.

Băiatul de opt ani din Pecineaga a dispărut sâmbătă, în jurul orei 15.00, din faţa casei, unde se juca. Pompierii au început golirea bazinelor cu dejecţii din apropierea unei ferme de porci din localitate, după ce a fost lansată ipoteza că băiatul dat dispărut ar fi putut cădea în acestea.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/medic-publimedia-shutterstock.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/medic-publimedia-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit IPJ Constanţa, băiatul de opt ani dispărut sâmbătă în localitatea Pecineaga, care a fost găsit vineri într-un bazin cu dejecţii, a murit înecat, potrivit rezultatelor necropsiei. Necropsia băiatului de 8 ani dispărut...