Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga l-a condamnat joi pe fostul lider militar congolez Bosco Ntaganda la 30 de ani de închisoare pentru comiterea mai multor atrocităţi, care includ crime, răpiri şi recrutarea în armată a minorilor, potrivit Reeuters.

34 afişări

Imaginea articolului Un fost lider militar congolez a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crime de război

Un fost lider militar congolez a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crime de război

Ntaganda, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit vinaovat în iulie pentru 18 acuzaţii de crime de râzboi şi crime împotriva umanităţii pentru faptele comise în perioada în care a fost comandantul militar al grupării Uniunea Patrioţilor Congoleze (UPC) din estul Republicii Democrate Congo între anii 2002-2003.

La pronunţarea sentinţei de joi, judecătorul Robert Fremr a declarat că în acest caz nu au existat circumstanţe atenuante reale şi a dictat o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă acordată vreodată de tribunalul de la Haga.

”Crimele pentru care domnul Ntangada a fost condamnat, în ciuda gravităţii lor şi a gradului de vinovăţie, nu impun o condamnare la închisoare pe viaţă”, a declarat Frenmr.

Ntamga a făcut deja apel la decizie.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

<!—->http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/congo.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/congo-300x300.jpgrootstireaUncategorised
...