Franţa a cerut marţi Iranului să se răzgândească în ceea ce priveşte decizia de a reduce angajamentule asumate prin acordul nuclear semnat în 2015, în contextul în care Hassan Rouhani a anunţat că Teheranul va introduce o nouă măsură în acest sens, relatează site-ul agenţiei Reuters.

11 afişări

“Anunţul făcut de Iran la 5 noiembrie, de a îşi consolida capabilitatea de îmbogăţire a uraniului, este împotriva acordului de la Viena, care limitează în mod clar activităţile în acest sens”, a declarat purtătoarea de cuvânt al Ministerului francez de Externe, Agnes von der Muhll.

“Aşteptăm rapoartele efectuate de partenerii noştri din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică privind acţiunile şi anunţul Iranului”, a adăugat aceasta.

Aceasta a reiterat că Franţa va respecta în continuare acordul.

Toate măsurile pe care Iranul le-a luat pentru a-şi reduce angajamentele faţă de acordul nuclear sunt reversibile, iar Iranul îşi va respecta toate angajamentele în cadrul acordului atunci când ceilalţi semnatari vor face acelaşi lucru, a spus Rouhani.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

<!—->http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/1-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/1-2.jpgrootstireaUncategorised
...