Minerii de la Paroşeni şi Uricani au fost vizitaţi, sâmbătă, de familii şi prieteni, după şase zile în care au fost blocaţi în subteran. Aceştia şi-au anunţat rudele că vor intra în greva foamei, dacă nu vor primi venituri în completare după închiderea minelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Imaginea articolului Minerii de la Paroşeni şi Uricani, blocaţi de şase zile în subteran, vizitaţi de familii şi prieteni - FOTO

Hunedoara: Minerii blocaţi de şase zile în subteran, vizitaţi de familii şi prieteni

Cei peste o sută de mineri de la Paroşeni şi Uricani, care protestează de şase zile în subteran, au ieşit, sâmbătă, la suprafaţă pentru a petrece câteva minute alături de familiile lor.

„Au venit familiile la poartă, rude, prieteni, colegi, copii. I-am scos afară pe toţi ca să îşi vadă familiile. De aproape o săptămână nu s-au văzut, azi e a şasea zi. Nu au mai fost acasă. Rudele îi susţin, tocmai de aceea au venit, familiile suferă. Acum, ei s-au întors în subteran. Sunt aproximativ 110-115 mineri, la Paroşeni şi Uricani. Au amânat greva foamei, cei care au anunţat că intră de mâine (duminică-n.r.) au amânat-o pentru luni”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Domokos Laszlo, preşedintele Sindicatului „Huila”.

11 dintre minerii care protestează în subteran la Paroşeni şi Uricani au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost duşi la spital.

Potrivit sindicaliştilor, oamenii sunt nemulţumiţi că nu vor primi venituri în completare după închiderea minelor, aşa cum au primit cei disponibilizaţi anii trecuţi.

Vineri seara, o nouă rundă de negocieri la care au participat doi secretari de stat s-a terminat fără nicio concluzie, astfel că minerii sunt decişi să continue protestul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/mineri-familii-1-bun.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/mineri-familii-1-bun-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Minerii de la Paroşeni şi Uricani au fost vizitaţi, sâmbătă, de familii şi prieteni, după şase zile în care au fost blocaţi în subteran. Aceştia şi-au anunţat rudele că vor intra în greva foamei, dacă nu vor primi venituri în completare după închiderea minelor, transmite corespondentul MEDIAFAX. ...