Artistul Mihai Constantinescu, care a murit marţi, la vârsta de 73 de ani, va fi înmormântat joi, la ora 14.00, la Cimitirul Ghencea Militar din Bucureşti.

Imaginea articolului Mihai Constantinescu, înmormântat joi în Cimitirul Ghencea Militar din Capitală

Mihai Constantinescu va fi înmormântat joi în Cimitirul Ghencea

Sicriul cu trupul neînsufleţit al interpretului şi compozitorului de muzică uşoară tradiţională românească a fost depus miercuri, la ora 15.00, la Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, unde artişti, apropiaţi şi fani i-au putut aduce un ultim omagiu.

“A fost unul dintre reprezentanţii cei mai potriviţi pentru tânăra generaţie din anii 1970. Era prototipul de adolescent veşnic, el cânta la chitară, el iubea fetele, florile, căţeii, copiii. Era un artist ideal. fetele îl agreau pentru că era drăgălaş, era frumuşel, mamele lor şi l-ar fi dorit probabil drept ginere, era prototipul de băiat bun, cu ochi căprui, care cântă frumos, în tonuri optimiste şi care e sensibil, cald şi vesel şi te emoţionează plăcut. Iată un tip de artist care a dispărut din peisajul mondial, aş putea să spun”, a spus Corina Chiriac pentru MEDIAFAX. 

Oana Sârbu a distribuit piesa “Anotimpuri” interpretată de Mihai Constantinescu, alături de mesajul “RIP…pacat…”, iar cântăreţul Gabriel Cotabiţă i-a scris acestuia “Drum lin către stele, prieten si coleg drag!”.

Cântăreţul Aurel Moga i-a urat şi el “Drum lin printre stele Mihai!”, în timp ce Ovidiu Komornyik a scris: “E o zi foarte trista, D-zeu sa-l odihneasca. Condoleanţe familiei”.Muzicianul Mihai Pocorschi l-a descris pe Mihai Constantinescu drept “un mare artist ce a fost si înca este în inima şi amintirile noastre”.

Daniel Iordăchioaie a notat la vestea morţii artistului “Drum lin, prieten drag!”, la fel şi muzicianul Andrei Tudor şi cântăreaţa Luminiţa Anghel.

Ceremonia de înmormântare va avea loc joi, de la ora 13.00, la Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Născut pe 4 ianuarie 1946, Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti în 1973, după ce, cu un an înainte, terminase cursurile Şcolii Populare de Artă.

Artistul făcuse parte din corul de copii al Radiodifuziunii Române, iar, în anul 1964, a devenit membru al grupului Mondial, perioadă în care a lansat piesa “Păpuşa”.

Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, iar apoi a fost remarcat de realizatorul TV Titus Munteanu, care apoi l-a lansat într-un trio, alături de Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu.

În anul 1999 a lansat single-ul “Iubiţi şi câinii vagabonzi”, care s-a bucurat de o mare popularitate.

A fost şi compozitor, unele dintre piesele sale apărând pe dublul CD al cântăreţei Anastasia Lazariuc lansat în 2003. De altfel, Mihai Constantinescu a avut o colaborare lungă cu Anastasia Lazariuc, una dintre cele mai cunoscute melodii fiind “Maria”.

De-a lungul carierei a avut numeroase turnee în Europa, dar şi în SUA.

În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România i-a lansat un caiet de cântece selectate din şlagărele lansate în trei decenii. Tot în anul 2002, Mihai Constantinescu a primit Diploma de Onoare la Gala Muzicii Uşoare “O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii.

Mihai Constantinescu şi-a anulat în luna martie câteva concerte din cauza stării de sănătate, fiind cunoscut de multă vreme cu probleme cardiace. În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. În anul 2017, artisul a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncţie.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca au declarat, pentru MEDIAFAX, că artistul Mihai Constantinescu a muri marţi seara, în jurul orei 19.00, după un stop cardio-respirator neresuscitabil.

Mihai Constantinescu se afla în comă din luna mai a acestui an, când a fost dus la spital în urma unui stop cardio-respirator. Mihai Constantinescu avea 73 de ani. Rămâne unul dintre artiştii simbol ai muzicii uşoare româneşti din anii 1970, alături de cântăreţi precum Dan Spătaru, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Angela Similea sau Cornel Constantiniu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/3927204-mediafax-foto-emilian-badea-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/3927204-mediafax-foto-emilian-badea-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Artistul Mihai Constantinescu, care a murit marţi, la vârsta de 73 de ani, va fi înmormântat joi, la ora 14.00, la Cimitirul Ghencea Militar din Bucureşti. Mihai Constantinescu va fi înmormântat joi în Cimitirul...