Franţa a anunţat sâmbătă că a suspendat toate vânzările de arme către Turcia şi a avertizat Ankara că ofensiva sa din nordul Siriei ameninţă securitatea europeană, potrivit Reuters.

Imaginea articolului Franţa a anunţat suspendarea vânzărilor de arme către Turcia

Franţa a anunţat suspendarea vânzărilor de arme către Turcia

„În aşteptarea încheierii acestei ofensive, Franţa a decis să suspende toate planurile de export către Turcia de arme care ar putea fi utilizate în această ofensivă. Această decizie este cu efect imediat”, se arată într-o declaraţie comună a Ministerelor de Externe şi al Apărării din Franţa.

De asemenea, miniştrii de Externe din Uniunea Europeană îşi vor coordona poziţia, luni, în cadrul unei reuniuni care va avea loc în Luxemburg, se mai precizează în declaraţie.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au cerut Turciei să înceteze rapid ofensiva militară antikurdă din Siria. Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a îndemnat Turcia să dea dovadă de reţinere în ofensiva militară lansată în nordul şi nord-estul Siriei.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a cerut omologului său din SUA, Donald Trump, să exercite presiuni pentru încetarea imediată a ofensivei militare turce din nordul Siriei, anunţă Palatul Elysée.

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o “zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/erdo2-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/erdo2-1-300x299.pngrootstireaUncategorised
Franţa a anunţat sâmbătă că a suspendat toate vânzările de arme către Turcia şi a avertizat Ankara că ofensiva sa din nordul Siriei ameninţă securitatea europeană, potrivit Reuters. Franţa a anunţat suspendarea vânzărilor de...