Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: De ce a inventat Coldea USR

COMENTARIU Lelia Munteanu: De ce a inventat Coldea USR

În România nu există clasă politică. Există mii de inşi care se bulucesc pe treptele puterii, aruncaţi din praştia Serviciilor zise Inteligente.

Dar cei care cred că Florian Coldea e “eminenţa cenuşie” a lui Dan Barna se pierd în subtilităţi. Nici măcar cenuşie, pentru că nu-i prieşte umbra. Despre eminenţă nu poate fi vorba – n-ar ajunge un Père Iosif, chiar dacă Barna ar fi Richelieu.

Coldea e un personaj care a pierdut o putere imensă, construită pe precaritatea politicienilor. A fost un om temut şi a avut lipsa de umor de a dori să se ştie asta. N-am informaţii cât ”intelligence” a încăput în prestaţia sa profesională de şef operativ al SRI, se vede însă că multă combinatorică politică, nărav care nu l-a părăsit nici în civilie.

Obişnuit să se afle la masa cu postav verde, a înjghebat USR. O vreme am crezut că joacă din pasiune.

Abia astăzi, citind programul de candidat la Prezidenţiale al lui Dan Barna, înţeleg că lucrurile stau încă şi mai prozaic.

Florian Coldea a încropit USR dintr-un impuls vindicativ, ca să-şi plătească poliţele, din înaltă funcţie de Integrator: ”Consiliul Suprem de Apărare al (<a>, vasilicilor! n.m.) Ţării va fi reformat prin crearea unor structuri-expert permanente în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, care vor gestiona integrat (<atât>, vioricilor! n.m.) comunitatea naţională de informaţii, cât şi comunitatea de politică externă”.

Ghinion. Bula USR se cam dezumflă.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/7470649-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/7470649-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
COMENTARIU Lelia Munteanu: De ce a inventat Coldea USR ...