Mai multe sticle incendiare au fost aruncate sâmbătă într-o staţie de metrou din Hong Kong, în contextul continuării mitingurilor prodemocraţie, în timp ce şeful Guvernului regional, Carrie Lam, a refuzat o întâlnire cu senatorul american Ted Cruz, informează agenţia de presă Reuters.

Imaginea articolului Atac cu sticle incendiare în Hong Kong, într-o staţie de metrou - VIDEO

Atac cu sticle incendiare în Hong Kong, pe fondul continuării demonstraţiilor prodemocraţie

Staţia de metrou Kowloon Tong a suferit daune semnificative în urma atacului, a anunţat Guvernul din Hong Kong. Numărul agenţilor de poliţie a fost suplimentat în zona Kowloon în urma atacului.

Deşi Guvernul din Hong Kong a adoptat o lege care interzice acoperirea feţelor protestatarilor, numeroşi demonstranţi au sfidat sâmbătă interdicţia.

Unii protestatari au ridicat baricade, au incendiat sediul unei instituţii şi au vandalizat magazine. Nu s-au înregistrat confruntări între manifestanţi şi poliţie.

Protestele în Hong Kong au izbucnit în iunie, ca reacţie la un controversat proiect de lege care prevedea facilitarea extrădărilor spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului pro-Beijing condus de Carrie Lam.

Premierul din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat sâmbătă anularea unei întrevederi cu senatorul american Ted Cruz.

“Sunt alături de poporul din Hong Kong şi cer Administraţiei Chinei să îşi onoreze promisiunile făcute lumii când s-a angajat să menţină libertăţile politice în Hong Kong”, a declarat senatorul american Ted Cruz, un critic al Beijingului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/station.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/station-300x300.pngrootstireaUncategorised
Mai multe sticle incendiare au fost aruncate sâmbătă într-o staţie de metrou din Hong Kong, în contextul continuării mitingurilor prodemocraţie, în timp ce şeful Guvernului regional, Carrie Lam, a refuzat o întâlnire cu senatorul american Ted Cruz, informează agenţia de presă Reuters. ...