Prezidenţiabilul Mircea Diaconu a afirmat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că moţiunea de cenzură trebuia tratată rece, aproape tehnic, de către preşedintele Klaus Iohannis, iar faptul că şeful statului s-a implicat în acest demers reprezintă un abuz, fiind peste atribuţiile sale.

Imaginea articolului EDIŢIE SPECIALĂ „Gândurile lui Cristoiu”. Mircea Diaconu, despre moţiunea de cenzură: Trebuia tratată rece, aproape tehnic de către Iohannis. Mi se pare un abuz/ „Iohannis a spus cum va fi viitorul Guvern. De unde ştie el? Asta stabileşte Parlamentul” | VIDEO

EDIŢIE SPECIALĂ LIVE „Gândurile lui Cristoiu”. Mircea Diaconu, despre moţiune: Trebuia tratată rece, aproape tehnic de către Iohannis. Mi se pare un abuz

„Imaginându-mi că aş fi un factor activ în toată povestea asta care se derulează, ar trebui nici să nu văd. Până azi când a căzut Guvernul în Parlament. Sunt şi eu la zi, ştiu ce s-a petrecut, însă asta se reglează în spaţiul parlamentar, politic. Problema mea e una singură, preşedintele nu poate fi factor activ în zona asta. Faptul că domnul Iohannis a cerut, a făcut o ţintă din asta, împingând cumva la o căruţă care nu e a lui, după părerea mea cel puţin, mie mi se pare un abuz, o trecere peste frontiera de competenţă a sa. Nu are ce să caute în partea aceea”, a declarat Mircea Diaconu, la „Gândurile lui Cristoiu”.

Prezidenţiabilul susţinut de ALDE şi Pro România a afirmat că în orice stat democratic cad guverne, însă acest lucru trebuie tratat rece, aproape tehnic de către şeful statului.

„E o realitate politică, a căzut un guvern, nu mi se pare un lucru tragic, se întânmplă în toate ţările europene civilizate, cad guverne, apar guverne, trebuie tratat simplu şi rece, tehnic aproape”, a adăugat Diaconu.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate, a anunţat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor.

Mircea Diaconu: A schimba Constituţia e un deranj atât de mare, doar asta nu ne mai trebuie

Mircea Diaconu, candidat independent la prezidenţiale, a declarat, în cadrul emisiunii “Gândurile lui Cristoiu”, că nu este nevoie de schimbarea Constituţiei, deoarece aceasta ar aduce şi mai mult deranj, considerând că legea fundamentală a fost forţată de toţi preşedinţii.

“Constituţia nu e proastă deloc. E forţată de cam toţi preşedinţii, prima schimbare de guvern neconstituţională a fost Mineriada din 91. Nu trebuie să facem nimic, a schimba Constituţia e un deranj atât de mare, doar asta nu ne mai trebuie”, a declarat Mircea Diaconu, candidat independent la prezidenţiale, la “Gândurile lui Cristoiu”.

Întrebat de jurnalistul Ion Cristoiu dacă nu se va schimba fundamental în cazul în care va obţine prima funcţie în stat, Mircea Diaconu a spus: “Oml suportă cel mai greu prea-răul şi mai ales prea-binele. E un şoc. Uitându-vă la mine, că ne uităm de 50 de ani şi ne-am văzut public, au fost momente când aveam 20 de ani şi am nimerit în nişte conjuncturi şi nu s-a clintit nimic din comportament. Prea-binele de care vorbesc e traversat de mine de multă vreme. Să ai 20 şi ceva de ani şi să fii luat în braţe de cei mai mari actori, eu am fost în topul acela. Nu mi s-a clintit nimic nici atunci”, a mai spus Mircea Diaconu.

Cum a ajuns Diaconu candidat: În seara aia am stat mult afară.În faţa lui Iohannis nu mai era nimeni

Mircea Diaconu a afirmat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că a decis să candideze la prezidenţiale după ce Viorica Dăncilă a susţinut că vrea să ajungă în turul II. El a adăugat că a stat în acea seară mult timp afară şi s-a gândit că nimeni nu l-ar mai fi putut învinge pe Klaus Iohannis.

„Cronologia e alta, întâi am păşit eu şi m-am ofertat pe treptele Ateneului şi a doua zi m-au sunat. Tăriceanu m-a sunat întâi. A fost o zi de vineri, când dimineaţa, PSD s-a adunat în chef şi a decis şi s-a manifestat”, a declarat Mircea Diaconu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”. 

Citeşte continuarea 

Diaconu: Iohannis a spus cum va fi viitorul Guvern. De unde ştie el? Asta stabileşte Parlamentul

Mircea Diaconu a afirmat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că preşedintele Klaus Iohannis încalcă în mod flagrant atribuţiile când vorbeşte despre cum va arăta viitorul Guvern, deoarece acest lucru este stabilit de către Parlament, nu de Preşedinţie.

„Mă uit ca participant la această cursă şi chiar mă deranjează. De exemplu domnul preşedinte Iohannis a ieşit astăzi public şi a spus cum va fi viitorul guvern pe care îl va accepta un Parlament, o majoritate. De unde ştie dânsul că va fi un guvern de tranziţie? Cine stabileşte, domnul preşedinte stabileşte? Hai să citim Constituţia. Asta stabileşte Parlamentul. Şi ce program de guvernare acceptă Parlamentul prin vot şi formula guvernamentală, numai Parlamentul. Şi căderea unei formule propuse de preşedinte o stabileşte tot Parlamentul, nu preşedintele. E o depăşire flagrantă de atribuţii.Ar trebui să discutăm competenţele preşedintelui, limitele sale”, a spus Mircea Diaconu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Klaus Iohannis a invitat partidele la consultări vineri, pentru formarea unui nou Guvern.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate, a anunţat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/image00001-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/image00001-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Prezidenţiabilul Mircea Diaconu a afirmat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că moţiunea de cenzură trebuia tratată rece, aproape tehnic, de către preşedintele Klaus Iohannis, iar faptul că şeful statului s-a implicat în acest demers reprezintă un abuz, fiind peste atribuţiile sale. ...