Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, miercuri, referitor la afirmaţiile şefei CSM, Lia Savonea, privind sesizarea CCR cu un conflict constituţional, că va reacţiona „legal şi constituţional”.

303 afişări

Imaginea articolului Scandalul continuă între ministrul Justiţiei şi şefa CSM. Reacţia lui Birchall, după ce Savonea a anunţat că sesizează CCR

Scandalul continuă între ministrul Justiţiei şi şefa CSM. Reacţia lui Birchall, după ce Savonea a anunţat că sesizează CCR

„Voi reacţiona legal şi constituţional”, a declarat, miercuri, Ana Birchall referitor la afirmaţiile Liei Savonea, de sesizare a Curţii Constituţionale privind un conflict de natură constituţională.

De asemenea, Birchall a afirmat că nu a făcut altceva decât să respecte legea şi nu se simte lezată de afirmaţiile Liei Savonea.

Şefa CSM, Lia Savonea, a anunţat, marţi seară, că va sesiza CCR privind un conflict între aceasta şi acţiunile ministrului Justiţiei Ana Birchall.

„În calitate de preşedinte al CSM, am decis să sesizez Curtea Constituţională cu un conflict juridic de natură constituţională faţă de acţiunile ministrului Justiţiei Ana Birchall”, a anunţat, marţi, Lia Savonea.

Potrivit şefei CSM, CCR va fi sesizată din două motive.

„Primul: ingerinţă gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activtatea de urmărire penală. Al doilea – acţiuni de subminare a autorităţii CSM în calitatea sa constituţională de garant al indepenendenţei justiţiei”, a spus Savonea.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

<!—->


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/birchall-savonea.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/birchall-savonea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Home ...