Autorităţile din Galaţi anunţă apariţia unui nou focar de pestă porcină, în satul Tălpigi. Peste 300 de animale vor fi eutanasiate.


Imaginea articolului Un nou focar de pestă porcină în Galaţi: SUTE de animale vor fi ucise

Nou focar de pestă porcină în Galaţi. SUTE de animale vor fi ucise

Potrivit Prefecturii Galaţi, focarul de pestă porcină africană a apărut într-o gospodărie din satul Tălpigi, comuna Ghidigeni.

„S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din această localitate, interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA, instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc.”, arată Prefectura Galaţi.

La Tălpigi sunt înregistrate 102 gospodării, cu un efectiv de 328 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă sâmbătă.

În această vară, în judeţul Galaţi au fost eutanasiaţi peste 500 de porci ca măsură de prevenire a răspândirii pestei porcine.

La nivel naţional, numărul focarelor de pestă porcină africană a ajuns la 746, acestea evoluând în 23 judeţe. Cele mai multe focare active sunt în Teleorman (247), Dolj (113) şi Giurgiu (108).

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/pesta-6.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/pesta-6-300x280.jpgrootstireaUncategorised
Autorităţile din Galaţi anunţă apariţia unui nou focar de pestă porcină, în satul Tălpigi. Peste 300 de animale vor fi eutanasiate. ...