Ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, a vorbit marţi cu negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, şi i-a transmis că doreşte o înţelegere, dar va părăsi Blocul Comunitar pe 31 octombrie cu sau fără acord, potrivit Reuters.


Imaginea articolului Stephen Barclay către Michel Barnier: Marea Britanie va părăsi UE la 31 octombrie cu sau fără acord

Stephen Barclay către Michel Barnier: Marea Britanie va părăsi UE la 31 octombrie cu sau fără acord

“A vorbit astăzi cu Michel Barnier şi ne-a lămurit poziţia: dorim un acord, dar părăsim UE pe 31 octombrie cu sau fără unul”, a spus el într-un mesaj postat pe Twitter.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marţi în cadrul unei conversaţii telefonice cu omologul său irlandez, Leo Varadkar, că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie „orice ar fi”, conform Reuters.

„Prim-ministrul a explicat clar că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie orice ar fi”, se menţionează într-un comunicat emis de biroul prim-ministrului britanic în urma discuţiei telefonice dintre cei doi lideri.

„Prim-ministrul a transmis că Guvernul va accepta orice negocieri care au loc cu determinare, energie şi în spiritul prieteniei. A explicat clar că preferă să părăsească Uniunea Europeană cu un acord, dar trebuie să fie un acord care elimină backstop-ul”, conform comunicatului.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/brexit-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/brexit-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, a vorbit marţi cu negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, şi i-a transmis că doreşte o înţelegere, dar va părăsi Blocul Comunitar pe 31 octombrie cu sau fără acord, potrivit Reuters. ...