Preşedintele Igor Dodon a declarat că autorităţile de la Chişinău intenţionează să semneze un acord cu Moscova pe tema garanţiilor sociale pentru cetăţenii moldoveni care muncesc în Rusia, informează agenţia de ştiri Tass.


Imaginea articolului Republica Moldova vrea să semneze un acord cu Rusia pe tema garanţiilor sociale pentru cetăţenii moldoveni

Republica Moldova vrea să semneze un acord cu Rusia pe tema garanţiilor sociale pentru cetăţenii moldoveni

“Lucrăm intens pentru a semna anul acesta acordul cu Rusia, poate în cadrul unei sesiuni a comisiei interguvernamentale programată în septembrie”, a declarat Dodon în cadrul unei transmisii în direct pe reţeaua de socializare Odnoklassniki.

Liderul de la Chişinău a mai adăugat că sute de mii de cetăţeni moldoveni lucrează în Rusia.

Potrivit preşedintelui, acordul privind garanţiile sociale stipulează că vechimea de muncă a cetăţenilor moldoveni într-o anumită ţară va fi inclusă în vechimea de muncă totală, la pensionare.

“Acest lucru este foarte important, având în vedere că avem în jur de un milion de concetăţeni în străinătate”, a mai afirmat Dodon, adăugând că acorduri similare au fost semnate şi cu alte ţări.

În 2014, Republica Moldova şi Rusia au întocmit un program de cooperare economică între cele două ţări, iar o comisie interguvernamentală a fost creată cu scopul de a implementa acest acord.

Lucrările comisiei au fost suspendate în perioada Guvernului condus de Pavel Filip (2016-2019), dar noul Executiv de la Chişinău, format din blocul proeuropean ACUM şi Partidul Socialist (prorus), a anunţat reluarea sesiunilor interguvernamentale.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/igor-dodon-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/igor-dodon-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele Igor Dodon a declarat că autorităţile de la Chişinău intenţionează să semneze un acord cu Moscova pe tema garanţiilor sociale pentru cetăţenii moldoveni care muncesc în Rusia, informează agenţia de ştiri Tass. ...