Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect hotărâre care prevede extinderea perioadei de implementare a proiectului „Consultaţii stomatologice şi aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucureşti”.


Imaginea articolului Programul de aplicare a aparatelor dentare pentru elevii bucureşteni a fost prelungit

Programul de aplicare a aparatelor dentare pentru elevii bucureşteni a fost prelungit

“Prin aprobarea acestui proiect de hotărâre, perioada de implementare a programului privind aplicarea de aparate ortodontice pentru elevii din Capitală este extinsă cu doi ani. Concret, perioada iniţială, 17 septembrie 2018 – 17 septembrie 2019, este prelungită până pe 31 decembrie 2021.

Extinderea proiectului este necesară având în vedere faptul că, în cazul aplicării unui aparat mobil, pentru a obţine rezultate optime, tratamentul ortodontic durează între 6 luni şi un an sau, în cazurile mai complexe, între 2 şi 2 ani şi jumătate. Cererea a fost foarte mare, toate locurile din proiect au fost ocupate, însă nu s-au aplicat toate aparatele, pentru că, aşa cum am spus, procedura diferă că durata de la caz la caz”, a declarat, miercuri Gabriela Firea.

Potrivit Primăriei Capitalei , până la dată de 21 iunie, au fost aplicate 532 de aparateortodontice mobile (298 elevi beneficiari – 79% din elevi au primit recomandare din partea specialistului ortodont pentru ambele arcade, adică 43% dintr-un total de 1.234 de aparate ortodontice mobile – arcadă superioară şi/sau inferioară).

Au fost aplicate în medie 84 aparate ortodontice mobile, lunar, în perioada12 noiembrie 2018-21 iunie 2019. Celelalte 702 aparate ortodontice mobile se aplică începând cu 21 iunie a.c.

„Bugetul total al proiectului este de aproximativ 200.000 euro, respective 925.500 lei, sprijin financiar pentru aplicarea a 1.234 arcade (aparate ortodontice mobile-arcade superioare şi/sau inferioare)”, se arată într-un comunicat al PMB.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/medic-stomatolog-mediafax-foto-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/medic-stomatolog-mediafax-foto-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect hotărâre care prevede extinderea perioadei de implementare a proiectului „Consultaţii stomatologice şi aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucureşti”. ...