Rusia şi Iranul au semnat un protocol de cooperare militară care include posibilitatea efectuării de exerciţii navale comune în Strâmtoarea Hormuz, în contextul tensiunilor cu Statele Unite şi Marea Britanie.


Imaginea articolului BREAKING: Rusia şi Iranul intenţionează să efectueze exerciţii militare în Strâmtoarea Hormuz

BREAKING: Rusia şi Iranul intenţionează să efectueze exerciţii militare în Strâmtoarea Hormuz

“Statul Major al armatei iraniene şi Ministerul rus al Apărării au semnat un memorandum de acord în scopul intensificării relaţiilor bilaterale”, a anunţat marţi Hossein Khanzadi, comandantul Forţelor Navale iraniene, citat de agenţiile de presă Mehr şi Tass.

Documentul a fost semnat în cursul unei vizite efectuate de Hossein Khanzadi în Rusia, informează cotidianul Le Figaro.

“Este vorba de primul protocol de acord de acest tip şi poate fi considerat drept o avansare a relaţiilor dintre Teheran şi Moscova în materie de apărare”, a precizat Khanzadi.

Protocolul de cooperare prevede intenţia Rusiei şi Iranului de a consolida cooperarea militară, inclusiv prin organizarea de exerciţii militare comune.

Comandantul Forţelor Navale iraniene a anunţat că Rusia şi Iranul vor organiza “curând” exerciţii navale în Oceanul Indian şi în Strâmtoarea Hormuz.

Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută trimiterea de nave militare în zona Golfului Persic, pentru escortarea tuturor vaselor sub pavilion britanic, în contextul tensiunilor cu Iranul, care a capturat un petrolier britanic ca reacţie la o măsură similară adoptată de Londra. Londra a anunţat că va încerca să creeze o misiune europeană de protecţie maritimă pentru a asigura tranzitul navelor prin Golful Persic, în contextul în care Iranul a capturat acum câteva zile un petrolier britanic.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, săptămâna trecută, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz, în replică la oprirea în Strâmtoarea Gibraltar a unui vas care ar fi transportat petrol iranian destinat Siriei. Nava britanică Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru “nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”. Marea Britanie şi Statele Unite au condamnat vehement capturarea petrolierului britanic.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/befunky-collage-20.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/befunky-collage-20-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Rusia şi Iranul au semnat un protocol de cooperare militară care include posibilitatea efectuării de exerciţii navale comune în Strâmtoarea Hormuz, în contextul tensiunilor cu Statele Unite şi Marea Britanie. ...