Traian Băsescu a declarat, marţi, că MAI ar trebui să înfiinţeze o comisie internă care să verifice competenţele propriilor angajaţi. Fostul preşedinte a afirmat că persoanele incompetente care lucrează la stat ar trebui să se angajeze „la spaţii verzi”, dacă nu ştiu carte.


Imaginea articolului Băsescu sugerează o comisie în MAI care să verifice lucrătorii: La spaţii verzi dacă nu  ştiu carte

Băsescu sugerează o comisie în MAI care să verifice lucrătorii: La spaţii verzi dacă nu ştiu carte

„Trebuie ca ministrul să numească o comisie că nu poţi aduce oameni de la Ministerul Culturii să evalueze sau de la Ministerul Apărării, trebuie să evalueze o comisie internă a MAI, dar una responsabilă în care să nu se regăsească doctori cu plagiate de la Academia Alexandru Ioan Cuza sau tot soiul de protejaţi ai sistemului din Interne, deci o comisie onestă, sunt destui poliţişti valoroşi care pot fi într-o comisie. O curăţare de incompetenţă în primul rând pentru că aici nu a fost vorba de lipsă de mijloace, ci de lipsă de incompetenţă, sau spre exemplu incompetenţa nu a mers numai la necunoaşterea legilor, uitaţi-vă că Ministerul de Interne, poliţiştii plus trubadurii lor din televiziuni şi astăzi revin cu ideea, dar noi am cerut poziţia de la STS. Ori STS nu poate da poziţie, el preia nişte zone de la operatorul de telefonie, dar ei fac aceste afirmaţii când direcţia de operaţiuni speciale avea echipamentul care putea face determinarea exactă a adresei de la care a fost telefonul”, a afirmat Traian Băsescu, la Digi24.

El a precizat că ar trebui verificaţi toţi angajaţii MAI, inclusiv „pe cei angajaţi de pe stradă”.

Fostul preşedinte a adăugat că dacă MAI nu îşi asumă „curăţarea de incompetenţă”, atunci ar trebui să îşi asume costul dramei de la Caracal.

„Ar trebui să vedem o reorganizare a sistemului, o reorganizare şi o reverificare a tuturor salariaţilor. Este evident spre exemplu din episodul Caracal că oamenii sunt departe de a cunoaşte elemente elementare din legi şi nu ştiu Constituţia, nu ştiu Codul de Procedură Penală, deci ce să discutăm? E clar că trebuie evaluaţi toţi salariaţii şi daţi afară foarte mulţi. (…) Dacă nu îşi asumă costul curăţării de incompetenţă MAI atunci îşi asumă costul dramei de la Caracal”, a subliniat Băsescu.

„Rămâi cu cei care au trecut prin şcolile de poliţie, şcolile de subofiţeri şi şcolile de ofiţeri, cu ăştia o să rămâi în MAI. Dar cu ăştia luaţi de pe stradă şi pregătiţi intensiv să devină poliţişti uitaţi – vă cât sunt de caraghioşi când îi filmaţi, nici nu ştiu să pună cătuşile la mâna unui infractor, darămite să ştie şi carte. Ori intervenţia spre exemplu într-un domiciliu, perchiziţiile la domiciliu este o situaţie frecventă şi un poliţist ar trebui să ştie, nu trebuia să descopere acum care are în Constituţie dreptul să intre noaptea”, a mai spus acesta.

Despre demisia lui Nicolae Moga de la MAI, Traian Băsescu a afrimat că nu a vrut să îşi asume evoluţiile viitoare ale instituţiei: „Cred că nu a vrut să îşi asume evoluţiile viitoare în MAI şi a preferat să plece la o viaţă liniştită decât să se înhame la reforma Ministerului de Interne pentru că acest episod nu mai lasă nici o altă variantă decât o reformare puternică a MAI”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/hepta-2977246-9.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/hepta-2977246-9-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Traian Băsescu a declarat, marţi, că MAI ar trebui să înfiinţeze o comisie internă care să verifice competenţele propriilor angajaţi. Fostul preşedinte a afirmat că persoanele incompetente care lucrează la stat ar trebui să se angajeze „la spaţii verzi”, dacă nu ştiu carte. ...