USR cere demisia ministrului de Interne Nicolae Moga, considerând că acesta nu este calificat pentru funcţia pe care o deţine şi pentru că, la fel ca reprezentanţii conducerii Poliţiei Române, nu a participat, luni, la audierile de luni în Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor.


Imaginea articolului USR cere demisia ministrului de Interne, Nicolae Moga, în contextul crimelor de la Caracal

USR cere demisia ministrului de Interne, Nicolae Moga, în contextul crimelor de la Caracal

„USR consideră că Nicolae Moga nu este calificat pentru funcţia de ministru de Interne şi că, în MAI, incompetenţa se răsfrânge de sus în jos, de la ministru la subordonaţi. Sub conducerea lui Carmen Dan, sub conducerea lui Nicolae Moga, cel mult se vor găsi drept vinovaţi în tragedia de la Caracal nişte „acari Păun”, în timp ce alte zeci sau poate sute de cazuri similare se vor produce în ţară din cauza unor incompetenţi din MAI”, au transmis reprezentanţii USR, într-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Sursa citată „dezaprobă ferm modul în care reprezentanţii Poliţiei Române şi ai Ministerului de Interne au înţeles să trateze Parlamentul şi, implicit, pe cetăţenii României în contextul audierilor convocate la Comisia de apărare din Camera Deputaţilor pe tema modului în care autorităţile statului au eşuat în a salva viaţa Alexandrei. USR cere demisia ministrului de Interne, Nicolae Moga, considerând că acesta nu poate duce MAI spre depolitizare şi reformă profundă”.

Deputatul USR Bogdan Rodeanu a declarat că ar fi fost necesară participarea reprezentanţilor MAI la Comisia pentru apărare a Camerei, precizând în acelaşi timp faptul că noul ministru de Interne nu poate reforma şi depolitiza instituţia.

„Au lipsit reprezentanţii Inspectoratului General de Poliţie şi ai Ministerului de Interne, deşi ar fi fost obligatorie prezenţa lor, pentru a continua discuţiile începute cu reprezentantul STS. Sunt întrebări care necesită un răspuns simplu, vedem o grămadă de indicii şi de resurse care au fost puse la dispoziţia instituţiilor de resort şi care nu au fost folosite. Ce vedem în contextul tragediei de la Caracal, este o consecinţă a degradării sistemului, noul ministru nu va putea să facă decât ca predecesorii săi. Nu poate duce MAI spre depolitizare şi reformă profundă. Ce s-a întâmplat în acest ultime zile sunt primele simptome ale continuării unui comportament consacrat: promovarea secretarelor şi a asistentelor şi ′batista pe ţambal‵ în cazul nenorocirilor pătimite de omul rând”, a declarat Bogdan Rodeanu, potrivit sursei menţionate.

Partidul lui Dan Barna consideră că Nicoale Moga nu este potrivit pentru funcţia de ministru de Interne şi că la fel ca şi sub conducerea lui Carmen Dan, incompetenţa din MAI va fi perpetuată, iar incompetenţa se răsfrânge de sus în jos, de la ministru la subordonaţi.

„Sub conducerea lui Carmen Dan, sub conducerea lui Nicolae Moga, cel mult se vor găsi drept vinovaţi în tragedia de la Caracal nişte „acari Păun”, în timp ce alte zeci sau poate sute de cazuri similare se vor produce în ţară din cauza unor incompetenţi din MAI”, mai arată comunicatul USR.

Reprezentanţii STS au fost audiaţi în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor cu privire la gestionarea tragediei din Caracal. Sorinel Vasilca a demisionat, luni, de la şefia Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Ministrul de Interne Nicolae Moga, fostul şef al Poliţiei Române Ioan Buda şi Florian Dragnea care a preluat temporat atribuţiile de conducere nu s-au prezentat la audieri în Comisia pentru apărare.

Preşedintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor Dorel Căprar a propus, în şedinţa de luni a forului legislativ, ca ministrul de Interne Nicolae Moga, fostul şef al Poliţiei Române şi cel interimar să fie chemaţi la audieri zilele următoare sau săptămâna viitoare.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/barna-21.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/barna-21-300x300.jpgrootstireaUncategorised
USR cere demisia ministrului de Interne Nicolae Moga, considerând că acesta nu este calificat pentru funcţia pe care o deţine şi pentru că, la fel ca reprezentanţii conducerii Poliţiei Române, nu a participat, luni, la audierile de luni în Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor. ...