Regimul nord-coreean a eliberat o ambarcaţiune rusă de pescuit care a fost sechestrată pe data de 17 iulie pentru că ar fi încălcat legislaţia privind intrarea şi şederea în Coreea de Nord, a anunţat duminică ambasada Rusiei la Phenian, potrivit publicaţiei The Moscow Times.


Imaginea articolului Coreea de Nord a eliberat o ambarcaţiune rusă de pescuit sechestrată pe data de 17 iulie

Coreea de Nord a eliberat o ambarcaţiune rusă de pescuit sechestrată pe data de 17 iulie

Autorităţile nord-coreene a eliberat şi echipajul navei, format din 15 cetăţeni ruşi şi doi sud-coreeni. Potrivit reprezentanţilor Ministerului de Externe de la Phenian, nava a fost sechestrată pentru că a “încălcat regulile privind intrarea şi şederea în Coreea de Nord”.

Incidentul a provocat o reacţie fermă din partea Moscovei, care a ameninţat cu suspendarea discuţiilor privind cooperarea în domeniul piscicol.

Moscova susţine că ambarcaţiunea rusă nu a încălcat legea. Agenţia piscicolă rusă Rosrybolovstvo a transmis că datele de navigaţie arată că acţiunea Phenianului a fost ilegală, deoarece nava de pescuit nu a pătruns în apele teritoriale nord-coreene.

Ministrul Unităţii de la Seul a confirmat că nava şi echipajul, inclusiv cei doi sud-coreeni, au fost eliberate.

Ambarcaţiunea rusă Xiang Hai Lin 8 a ajuns, a ajuns duminică după-amiază în portul sud-coreean Sokcho, a precizat Ministerul Unităţii, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/284780-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/284780-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Regimul nord-coreean a eliberat o ambarcaţiune rusă de pescuit care a fost sechestrată pe data de 17 iulie pentru că ar fi încălcat legislaţia privind intrarea şi şederea în Coreea de Nord, a anunţat duminică ambasada Rusiei la Phenian, potrivit publicaţiei The Moscow Times. ...