Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că vor fi discuţii, în şedinţa de luni a coaliţiei, precizând că a văzut proiectul de rectificare bugetară făcut de Ministerul de Finanţe şi sunt tăieri la investiţii şi la alte capitole, însă majorări cu circa un miliard la bugetele serviciilor de informaţii.


Imaginea articolului Tăriceanu, nemulţumit de rectificarea bugetară: Sunt majorări la bugetele SRI, STS

Tăriceanu, nemulţumit de rectificarea bugetară: Sunt majorări la bugetele SRI, STS

„Da, vom discuta despre programata rectificare bugetară, unde am primit un prim proiect al Ministerului de Finanţe, cu care am o mare problemă. Sunt tăieri la toate capitolele, instituţii sau ministere importante, inclusiv investiţii, dar sunt majorări cu peste jumătate de miliard la instituţii precum SRI, SIE, STS, etc. I-am spus doamnei prim-ministru că nici politic nu o să dea bine. Eu cred că trebuie să alocăm bani la investiţii, acolo unde sunt proiecte cu co-finanţare cu fonduri europene, care sunt vitale şi ne vin bani înapoi. De la Ministerul de Finanţe, nu vreau să nominalizez, că nu ştiu dacă ele au avalul ministrului. Mâine (luni – n.r.) cu doamna premier vom avea acest subiect de discutat foarte serios pentru că eu nu cred că prioritatea României este finanţarea instituţiilor de forţă în statul român”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică seara, la Antena 3.

Liderul ALDE a mai spus că a fost de acord cu preşedintele PSD Viorica Dăncilă care i-a cerut lui Klaus Iohannis să îl demită pe directorul STS, în contextul furnizării unor uno locaţii greşite în cazul Alexandrei, fata ucisă la Caracal.

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a spus că cei responsabili de gestionarea defectuoasă a cazului din Caracal „vor trebui aspru sancţionaţi”, de la Interne de la STS. Cu toate acestea, şeful statului nu a anunţat demiterea directorului STS, aşa cum i-a cerut premierul, ci a afirmat că Executivul trebuie să se gândească dacă nu este vinovatul moral.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat că prima rectificare bugetară ar trebui efectuată până pe 31 iulie. El a vorbit despre un pachet de măsuri menite să eficientizeze cheltuirea banului public, car ear urma să includă şi măsuri privind pensiile speciale, dar şi limitarea unor cheltuieli cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul acordate studenţilor.

De asemenea, rectificarea bugetară va include o serie de măsuri de restructuare a aparatului de stat, la nivel de secretari de stat şi cabinetele acestora, dar procesul de analiză a funcţionarilor se va prelungi şi în august, a conchis Teodorovici.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7450559-mediafax-foto-andreea-alexandru-26.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7450559-mediafax-foto-andreea-alexandru-26-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că vor fi discuţii, în şedinţa de luni a coaliţiei, precizând că a văzut proiectul de rectificare bugetară făcut de Ministerul de Finanţe şi sunt tăieri la investiţii şi la alte capitole, însă majorări cu circa un miliard la bugetele serviciilor de informaţii. ...