Prefectul şi subprefectul din Olt au fost schimbaţi, a anunţat sâmbătă seara ministrul de Interne Nicolae Moga.


Imaginea articolului Demiteri în cazul Caracal: Prefectul şi subprefectul din Olt au fost schimbaţi

DEMITERI: Prefectul şi subprefectul din Olt au fost schimbaţi

Ministrul de Interne a mai anunţat că va propune noi nume în şedinţa de Guvern de miercuri.

Demisiile au fost cerute de premierul Viorica Dăncilă, ca urmare a modului defectuos în care s-a intervenit la Caracal, în cazul fetei sechestrate şi violate.

Petre-Silviu Neacşu, prefetul de Olt demis, se afla în concediu în momentul producerii tragediei.

Radu-George Ioniţă este subprefectul schimbat sâmbătă.

Şef din cadrul IGPR, împuternicit la comanda Poliţiei Olt 

Directorul Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, comisarul şef Vasile Armaşu, a fost împuternicit, vineri, la comanda Poliţiei Olt, după ce şeful şi adjunţii IPJ Olt au fost demişi din cauza intervenţiei defectuoase în cazul de la Caracal.

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a anunţat, vineri, că a dispus încetarea împuternicirii pentru inspectorul şef al Poliţiei Olt şi pentru cei doi adjuncţi ai săi, cât şi pentru şeful Poliţiei Caracal şi pentru adjunctul lui.

„Ştiţi foarte bine că mă aflu aici de câteva zeci de ore bune şi am luat nişte măsuri pe care vreau neapărat şi să vi le transmit dumneavoastră şi opiniei publice. În urma evenimentelor care s-au întâmplat aici în judeţul Olt: încetarea împuternicirii inspectorului şef al Inspectoratului Poliţiei Olt, precum şi a celor doi adjuncţi, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei municipiului Caracal precum şi a adjunctului acestuia”, a spus ministrul.

În locul şefului Poliţiei Olt, Cristian Voiculescu, a fost numit prin împuternicire directorul Direcţiei de Ordine Publică din cadrul IGPR.

„De asemenea am dispus măsuri urgente pentru evaluarea eficienţei actului managerial la toate subunităţile din cadrul IPJ Olt. (…) La propunerea Poliţiei Române îl împuternicesc pe domnul comisar şef Vasile Armaşu care este actualul director al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Poliţiei Române. Domnul Vasile Armaşu va fi împuternicit ca să gestioneze treburile din judeţul Olt”, a mai spus ministrul Moga.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7413711-mediafax-foto-alexandru-dobre-6.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7413711-mediafax-foto-alexandru-dobre-6-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Prefectul şi subprefectul din Olt au fost schimbaţi, a anunţat sâmbătă seara ministrul de Interne Nicolae Moga. ...