Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că Viorica Dăncilă a uitat că este la guvernare, precizând că premierul ar trebui să ştie că nu e necesar un referendum pentru înăsprirea pedepselor în cazuri de crimă, viol şi pedofilie, ci de întărirea legislaţiei şi profesionalizarea instituţiilor.


Imaginea articolului Cioloş şi USR o taxează pe Dăncilă: Doamna ar fi trebuit să ştie că nu e nevoie de convocarea unui referendum/ Pentru modificarea codurilor penale s-a făcut consultare publică?

Cioloş o taxează pe Dăncilă: Doamna ar fi trebuit să ştie că nu e nevoie de convocarea unui referendum

„Doamna Dăncilă a uitat că se află la guvernare. Ar fi trebuit să ştie de la colegii de partid şi de guvern că nu e nevoie de convocarea unui referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie. Este nevoie de întărirea legislaţiei, de profesionalizarea instituţiilor, de competenţă, de simplificarea procedurilor, de instituţii capabile să îşi protejeze cetăţenii – adică de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni încoace”, a scris Dacian Cioloş, sâmbătă, pe Facebook.

El a adăugat că la fel cum a „masacrat” PSD legislaţia penală în favoarea infractorilor, şeful Executivului şi social-democraţii ar putea la fel de uşor să o repare.

„Aşa cum au masacrat legislaţia penală în favoarea infractorilor, doamna Dancilă şi colegii dumneaei ar putea foarte simplu să o şi repare. Lansarea ideii unui referendum arată că, de fapt, nu are de gând să facă acest lucru”, a conchis Cioloş.

Reacţia liderului PLUS vine după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie, în contextul crimei de la Caracal.

Şeful Executivului a adăugat că este analizată şi posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă „pentru eliminarea tuturor deficienţelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru”, precizând că în 15 zile un grup de lucru interinstituţional va avea un plan de acţiune în acest.

Liderul deputaţilor USR: Pentru modificarea codurilor penale s-a făcut referendum?

Cristina Prună, liderul deputaţilor USR, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Viorica Dăncilă „nu ştie pe ce planetă trăieşte”, întrebându-se dacă s-a făcut referendum pentru modificarea codurilor penale. Ea a precizat, legat de comisia de anchetă parlamentată, că acum PSD se preface că munceşte.

„Doamna Dăncilă nu ştie pe ce planetă trăieşte. Dar pentru modificarea Codurilor penal şi de procedură penală s-a făcut referendum? Nu! Legile s-au modificat în Parlament! Să convoace PSD sesiune extraordinară şi să propună modificarea Codului Penal. De data aceasta în mod transparent şi cu dezbatere publică. Doamna Dancilă, cu această propunere stranie, vrea să ascundă dezastrul în care se află poliţia română care, în unele oraşele mici, este dominată de clanuri de interlopi! Acum culegem ce au semănat doi ani şi jumătate cu Carmen Dan la Ministerul de Interne, o persoană pusă acolo doar ca să respecte cu sfinţenie ordinele lui Dragnea! În acesta răstimp, legea recursului compensatoriu este încă în vigoare, iar pedofilii şi violatorii se plimbă liberi pe străzi. Deci, după ce PSD a scos din puşcărie pedofili şi violatori, acum vrea sa le dea pedepse mai mari”, a afirmat Cristina Prună, sâmbătă, pentru MEDIAFAX.

În legătură cu anunţul lui Marcel Ciolacu referitor la posibilitatea înfiinţării unei comisii de anchetă parlamentare care să cerceteze cazul din Caracal, liderul grupului deputaţilor USR a spus că PSD vrea să afle cum de a ajuns poliţia „în halul acesta”, după ce tot PSD a numit în funcţii cheie ale statului doar „incompetenţi obedienţi”.

„După ce au numit în funcţii cheie din stat numai incompetenţi obedienti, s-au trezit şi dumnealor acum ca vor să afle cum de a ajuns poliţia în halul acesta. Uitaţi-vă în câte scandaluri au fost implicate poliţia şi jandarmeria română în ultimii doi ani. Am avut cazul poliţistului pedofil, cazul de la Sineşti, cei doi poliţişti care au murit la datorie pentru că erau echipaţi necorespunzator, violenţele de la proteste… şi, acum, ce vor de la comisia de anchetă? Să vedem cum a câştigat Ghiţă contracte cu statul pentru servicii strategice? Să o propună, dar era mai de prisos ca acest Guvern jenant să plece cu totul. Un fel de PSD, prefă-te că munceşti! Din păcate, din cauza impostorilor numiţi de PSD şi ALDE în funcţii importante ale statului chiar şi oamenii profesionişti nu mai ştiu să îşi facă treaba”, a conchis Cristina Prună.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă, că va avea de urgenţă discuţii cu liderii grupurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze cauzele care au dus la tragedia din Caracal.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie, în contextul crimei de la Caracal.

Şeful Executivului a adăugat că este analizată şi posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă „pentru eliminarea tuturor deficienţelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru”, precizând că în maxim 15 zile un grup de lucru interinstituţional va avea un plan de acţiune în acest.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7407856-mediafax-foto-andreea-alexandru-7.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7407856-mediafax-foto-andreea-alexandru-7-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că Viorica Dăncilă a uitat că este la guvernare, precizând că premierul ar trebui să ştie că nu e necesar un referendum pentru înăsprirea pedepselor în cazuri de crimă, viol şi pedofilie, ci de întărirea legislaţiei şi profesionalizarea instituţiilor. ...