Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că Viorica Dăncilă a uitat că este la guvernare, precizând că premierul ar trebui să ştie că nu e necesar un referendum pentru înăsprirea pedepselor în cazuri de crimă, viol şi pedofilie, ci de întărirea legislaţiei şi profesionalizarea instituţiilor.


Imaginea articolului Cioloş o taxează pe Dăncilă: Doamna ar fi trebuit să ştie că nu e nevoie de convocarea unui referendum

Cioloş o taxează pe Dăncilă: Doamna ar fi trebuit să ştie că nu e nevoie de convocarea unui referendum

„Doamna Dăncilă a uitat că se află la guvernare. Ar fi trebuit să ştie de la colegii de partid şi de guvern că nu e nevoie de convocarea unui referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie. Este nevoie de întărirea legislaţiei, de profesionalizarea instituţiilor, de competenţă, de simplificarea procedurilor, de instituţii capabile să îşi protejeze cetăţenii – adică de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni încoace”, a scris Dacian Cioloş, sâmbătă, pe Facebook.

El a adăugat că la fel cum a „masacrat” PSD legislaţia penală în favoarea infractorilor, şeful Executivului şi social-democraţii ar putea la fel de uşor să o repare.

„Aşa cum au masacrat legislaţia penală în favoarea infractorilor, doamna Dancilă şi colegii dumneaei ar putea foarte simplu să o şi repare. Lansarea ideii unui referendum arată că, de fapt, nu are de gând să facă acest lucru”, a conchis Cioloş.

Reacţia liderului PLUS vine după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie, în contextul crimei de la Caracal.

Şeful Executivului a adăugat că este analizată şi posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă „pentru eliminarea tuturor deficienţelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru”, precizând că în 15 zile un grup de lucru interinstituţional va avea un plan de acţiune în acest.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7407856-mediafax-foto-andreea-alexandru-7.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7407856-mediafax-foto-andreea-alexandru-7-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că Viorica Dăncilă a uitat că este la guvernare, precizând că premierul ar trebui să ştie că nu e necesar un referendum pentru înăsprirea pedepselor în cazuri de crimă, viol şi pedofilie, ci de întărirea legislaţiei şi profesionalizarea instituţiilor. ...