Autorităţile din Honduras avertizează că ţara se confruntă cu o epidemie de febră dengue, în condiţiile în care 26 din cele 32 de spitale publice din ţară au raportat că tratează un număr foarte mare de astfel de cazuri, potrivit France 24.


Imaginea articolului O epidemie de febră dengue afectează Honduras

O epidemie de febră dengue afectează Honduras

Aproximativ 28.000 de persoane au fost afectate de această boală în 2019, iar dintre acestea, 54, majoritatea copii, au decedat.

Între timp, autorităţile de la Tegucigalpa au ordonat începerea unei campanii de dezinsecţie, dat fiind că această boală este transmisă de o anumită specie de ţânţar.

Oficiali din domeniul sănătăţii au informat că numărul mare de cazuri de febră dengue i-ar putea obliga să utilizeze şi şcolile ca centre de tratament, numărul de paturi disponibile din spitale fiind foarte scăzut.

Preşedintele ţării, Juan Orlando Hernandez, i-a convocat pe primarii din oraşele din ţară pentru a discuta despre modalităţile de soluţionare a acestei probleme.

Eforturile autorităţilor în acest sens ar putea fi afectate de începutul sezonului ploios în Honduras, care durează trei luni şi care ar urma să ducă la o creştere importantă a populaţiei de ţânţari din această ţară.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/tantar-afp.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/tantar-afp-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Autorităţile din Honduras avertizează că ţara se confruntă cu o epidemie de febră dengue, în condiţiile în care 26 din cele 32 de spitale publice din ţară au raportat că tratează un număr foarte mare de astfel de cazuri, potrivit France 24. ...