Noul ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Moga, anunţă, vineri, că a cerut un raport urgent referitor la procedura care a fost urmată în cazul crimei din Olt, precizând că vinovaţii trebuie să plătească, indiferent că sunt de la Poliţie sau de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).


Imaginea articolului Ministrul Nicolae Moga, despre crimele în serie din Olt: Cine este vinovat trebuie să plătească indiferent că e Poliţie sau STS

Nicolae Moga, despre crimele în serie din Olt: Cine este vinovat trebuie să plătească indiferent că e Poliţie sau STS

“Un caz cutremurător care sper să fie elucidat cât mai repede. Ancheta nu este încă finalizată şi nu vreau să dau verdicte. Este prematur să mă pronunţ acum cu privire la felul cum a fost gestionat apelul la 112 sau cum s-a făcut localizarea telefonului, dar evident toate aceste lucruri trebuie clarificate. Dacă într-adevăr se dovedeşte că au fost întârzieri în modalitatea de intervenţie, cine este vinovat trebuie să plătească, indiferent că este de la Poliţie sau de la STS”, a transmis Nicolae Moga, noul ministru al Afacerilor Interne.

Acesta a avertizat că nu acceptă minciuni, precizând că a cerut un raport “cât mai grabnic referitor la procedura urmată”.

“Am solicitat comenzii Poliţiei Române să aloce toate resursele în acest caz pentru elucidarea cu celeritate a tuturor aspectelor. Deja, conducerea Poliţiei Române a trimis specialişti de la Institutul National de Criminalistică şi de la Secţia de Investigaţii Criminale la Caracal pentru a acorda sprijin poliţiştilor de acolo. Solicit Poliţiei Române să comunice permanent pe această situaţie”, potrivit sursei citate.

Alexandra, fata de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt şi despre care se crede că a fost ucisă şi arsă de către Gheorge Dincă, de 57 de ani, a apucat să sune la 112, spunând că este într-o casă aproape părărsită. STS nu a reuşit să localizeze corect apelul. “Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service”, ar fi spus fata în apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locaţii eronate, iar echipajele au reuşit să ajungă la imobilul în care era victima abia după câteva ore. Principalul suspect se numeşte Gheorge Dincă, are 57 de ani şi este tată a 3 copii. Fiica omului trăieşte în Timişoara, iar băieţii sunt plecaţi la muncă în străinătate. Bărbatul figurează în acte ca fiind căsătorit, dar în realitate este despărţit de soţia sa de mulţi ani.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7413711-mediafax-foto-alexandru-dobre-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7413711-mediafax-foto-alexandru-dobre-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Noul ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Moga, anunţă, vineri, că a cerut un raport urgent referitor la procedura care a fost urmată în cazul crimei din Olt, precizând că vinovaţii trebuie să plătească, indiferent că sunt de la Poliţie sau de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). ...