Preşedintele Klaus Iohannis va cere în şedinţa CSAT de marţi o anchetă privind modul în care s-a acţionat la Caracal, în cazul fetei de 15 ani ucise, spunând că vinovaţii vor trebui aspru sancţionaţi.


Imaginea articolului Iohannis va cere în CSAT o anchetă privind modul în care s-a acţionat la Caracal

Iohannis va cere în CSAT o anchetă privind modul în care s-a acţionat la Caracal

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal şi este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncţionalităţi, autorităţile responsabile nu au reuşit să salveze o adolescentă care şi a pierdut viaţa în condiţii dramatice. Circumstanţele în care a acţionat criminalul trebuie clarificate de urgenţă. Preşedintele României va solicita în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acţionat în acest caz fiecare instituţie responsabilă”, transmite Administraţia Prezidenţială..

“În situaţia în care se va dovedi că s-au luat măsuri greşite sau cu întârziere, vinovaţii vor trebui aspru sancţionaţi. De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranţa cetăţeanului trebuie să fie garantată de instituţiile statului”, se mai precizează în comunicat.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că poliţiştii din Caracal ştiau locaţia în care se afla Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, aşa cum le permitea legea, ci au preferat să aştepte autorizaţie de percheziţie pentru dimineaţa.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

STS se află în subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/original-csat-11-dec-2018-2-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/original-csat-11-dec-2018-2-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele Klaus Iohannis va cere în şedinţa CSAT de marţi o anchetă privind modul în care s-a acţionat la Caracal, în cazul fetei de 15 ani ucise, spunând că vinovaţii vor trebui aspru sancţionaţi. ...