Liderul USR Dan Barna îi cere preşedintelui Klaus Iohannis ca după şedinţa CSAT de marţi, privind cazul fetei ucise în Olt, să anunţe deciziile şi măsurile care vor fi luate în România. El mai cere ca premierul Viorica Dăncilă să îşi asume răspunderea în acest caz şi să dea explicaţii în Parlament.


Imaginea articolului Barna: După şedinţa CSAT, Iohannis să anunţe deciziile şi măsurile care vor fi luate

Barna: După şedinţa CSAT, Iohannis să anunţe deciziile şi măsurile care vor fi luate

“Astăzi statul român a arătat că nu mai poate asigura cetăţenilor siguranţă. La 30 de ani de la revoluţie clasa politică care a condus România până acum a dat dovada supremă a incapacităţii şi a propriei incompetenţe. Astăzi nu a mai fost vorba despre interesul unui partid sau al altuia, despre vreun baron infractor, despre un director incompetent care fură bani de investiţii sau despre vreo rubedenie angajată pe bani publici. Astăzi a fost vorba despre incapacitatea unui întreg sistem de a asigura cel mai banal şi mai necesar serviciu într-o societate minim funcţională: siguranţa cetăţeanului. După 30 de ani de investiţii în sisteme pretins performante, după 30 de ani de împărţit posturi şi sinecuri în instituţii publice pentru partidele care au adus România aici, o fată care a apelat la serviciul pe care toţi îl credeam funcţional în România şi-a pierdut viaţa pentru că în acest sistem construit în 30 de ani de vechii politicieni nu mai există astăzi nici bun simţ, nici empatie, nici competenţă”, a scris, vineri, pe Facebook, deputatul USR şi liderul formaţiunii, Dan Barna.

El transmite că ceea ce s-a întâmplat în privinţa autorităţilor care au intervenit în cazul fetei de 15 ani ucisă în judeţul Olt este “dovada falimentului unui sistem politic”.

“Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu poate fi expediat pe umerii unui funcţionar sau angajat care nu a reacţionat adecvat. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este dovada falimentului unui sistem politic care a făcut posibilă pierderea unei vieţi în mod absurd. Nu poate exista ceva mai revoltător decât irosirea acestei vieţi pentru a ne arăta cât de important este să nu mai acceptăm ce a fost până acum şi să ne implicăm activ în schimbarea României. Chiar nu mai putem sta deoparte”, a scris politicianul.

Barna îi cere prim-ministrului Viorica Dăncilă să-şi asume răspunderea pentru cele întâmplate şi să vina în faţa Parlamentului pentru a da explicaţii. De asemenea, liderul USR îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis ca după “necesara şi asumata dezbatere din CSAT” să anunţe deciziile şi măsurile care vor fi luate în România.

“Nu există siguranţa naţională fără siguranţa cetăţeanului. Condoleanţe şi solidaritate familiei şi comunităţii din Caracal pe care astăzi statul român le-a dispreţuit profund”, conchide mesajul său Dan Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis va cere în şedinţa CSAT de marţi o anchetă privind modul în care s-a acţionat la Caracal, în cazul fetei de 15 ani ucise, spunând că vinovaţii vor trebui aspru sancţionaţi. STS se află în subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis către anchetatori trei zone în care fata s-ar putea afla, STS precizând ulterior, într-un comunicat, că Alexandra a fost localizată în zona indicată de Serviciu în urma a două din cele trei apeluri la 112.

Cu toate acestea, poliţiştii şi anchetatorii au întârziat ore bune să intre în locuinţa principalului suspect, un bărbat de 57 de ani, pe numele său Gheorghe Dincă, din cauză că aşteptau autorizaţia de percheziţie, deşi ar fi putut intra direct, potrivit legii. Pecheziţia locuinţei lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimei din Caracal a început după aproximativ trei ore de la momentul în care s-a obţinut autorizaţia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din anchetă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7484105-mediafax-foto-andreea-alexandru-6.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7484105-mediafax-foto-andreea-alexandru-6-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Liderul USR Dan Barna îi cere preşedintelui Klaus Iohannis ca după şedinţa CSAT de marţi, privind cazul fetei ucise în Olt, să anunţe deciziile şi măsurile care vor fi luate în România. El mai cere ca premierul Viorica Dăncilă să îşi asume răspunderea în acest caz şi să dea...