Ministrul de Externe Ramona Mănescu a afirmat că raporturile României cu Rusia trebuie să se alinieze atitudinii luate de NATO şi UE. Ea a precizat că Rusiei nu i se cere prea mult, ci doar respectarea cadrului legislativ internaţional, principiu de la care „nu putem face rabat”.

420 afişări


Imaginea articolului Mănescu: Cerem Rusiei să respecte cadrul legislativ internaţional. Nu putem face rabat

Mănescu: Cerem Rusiei să respecte cadrul legislativ internaţional. Nu putem face rabat

„Stiţi că poziţia româniei faţă de Rusia porneşte în primul rând de la vecinătatea in care ne aflăm dar se înscrie şi în poziţia UE vis a vis de Rusia. Pentru că noi fiind de partea UE trebuie să ne aliniem poziţiei UE. Mă refer la sancţiuni, la anumite limitări în dialogul si cooperarea cu Rusia şi mă refer în special la poziţia fermă pe care o avem şi ca membru UE . Nu cerem prea mult de la Rusia în calitate de actor pe scena politică internaţională, dacă cerem să respecte cadrul legislativ internaţional. Este principiul de la care pornim si de la care nu putem face rabat nici măcar pentru Rusia”, a declarat Ramona Mănescu, joi seară, la Antena 3.

Ea a mai spus că poziţia României faţă de Rusia trebuie să fie aceeaşi cu cea a NATO şi UE.

„Nu este nimic negociabil, relaţia cu Rusia reprezintă un punct cheie în stabililitatea din zonă, în securizarea flancului estic NATO, în modul în care putem să gestionăm pe mai departe discuţiile în Marea Neagră. Şi NATO şi UE au acelaşi discurs în ceea ce priveşte Rusia, iar România nu poate avea alt discurs, fiindcă este membră în ambele organizaţii”, a conchis ministrul de Externe.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

<!—->


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/steag-rusia-3-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/steag-rusia-3-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
...