Boris Jonhson a preluat miercuri oficial funcţia de premier al Marii Britanii în urma unei întrevederi cu Regina Elizabeth a II-a, susţinând primul său discurs în noua calitate, potrivit presei britanice.


Imaginea articolului Boris Jonhson, primul discurs după ce a preluat oficial funcţia de premier al Marii Britanii: Vom ieşi din UE pe 31 octombrie/ Poporul britanic s-a săturat să aştepte | VIDEO

Boris Jonhson a preluat oficial funcţia de premier al Marii Britanii: ”Vom ieşi din UE pe 31 octombrie. Poporul britanic s-a săturat să aştepte”

Johnson a declarat: ”Vom ieşi din UE pe 31 octombrie, fără doar şi poate. Vom ajunge la un nou acord sau la unul mai bun.”

”Poporul britanic s-a săturat să aştepte. Este timpul să acţionăm”, a afirmat acesta.

Acesta a declarat despre responsabilitatea de a livra Brexit: ”Chiar dacă astăzi construiesc o mare echipă de femei şi bărbaţi, îmi voi asuma personal responsabilitatea pentru schimbarea pe care vreau să o văd. Indiferent de ”backstop” sau dacă totul se opreşte aici”.

”Şi nu uitaţi că în eventualitatea în care nu vom ajunge la un acord vom avea acel excedent de 39 de miliarde de lire”, a adăugat acesta fiind întrebat ce se va întâmpla dacă nu se va ajunge la un acord Brexit.

”Plătesc tribut forţei şi răbdării predecesorului meu, şi de simţul său profund al datoriei faţă de oameni, dar în ciuda tuturor eforturilor sale este clar că există pesimişti atât în ţară cât şi în afară care cred că după trei ani de indecizie acest stat a devenit prizonierul vechilor arguemente din 2016 şi în acest leagăn al democraţiei să fim incapabili de a onora un mandat democratic. Iar astăzi am venit în faţa voastră să vă spun vouă poporului britanic că cei care ne-au criticat s-au înşelat”, a precizat Johnson în legătură cu predecesoarea sa Theresa May şi despre respectarea votului în favoarea Brexitului.

Boris Johnson a fost ales marţi în funcţia de preşedinte al Partidului Conservator şi premier al Marii Britanii.

Boris Johnson îşi începe oficial mandatul de prim-ministru miercuri, după demisia Theresei May în contextul crizei Brexit.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/hepta-4463303.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/hepta-4463303-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Boris Jonhson a preluat miercuri oficial funcţia de premier al Marii Britanii în urma unei întrevederi cu Regina Elizabeth a II-a, susţinând primul său discurs în noua calitate, potrivit presei britanice. ...