Preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, ar putea fi înlocuit cu Vasile Ciurchea, care a mai deţinut această funcţie în trecut, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse avizate. Propunerea ministrului Sănătăţii privind numirea lui Ciurchea a fost deja trimisă premierului.


Imaginea articolului Vasile Ciurchea, propunerea ministrului Sănătăţii pentru funcţia de preşedinte al CNAS

Vasile Ciurchea este propunerea Ministrului Sănătăţii pentru noul şef CNAS

Vasile Ciurchea ar putea să îl înlocuiască, în funcţia de preşedinte al CNAS, pe Răzvan Vulcănescu. Potrivit unor surse avizate, ministrul Sănătăţii a transmis deja propunerea către premierul Viorica Dăncilă.

Decizia vine după ce Viorica Dăncilă a anunţat că marţi îl va demite pe preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, dacă acesta nu îşi va da demisia. Premierul a afirmat că a cerut ministerului Sănătăţii o nouă propunere pentru conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

„Astăzi am trimis corpul de control al primului ministru la Casa Asigurărilor de Sănătate. După cum ştiţi am cerut demisia domnului Vulcănescu. Mâine dacă nu îşi va prezenta demisia îl demit şi am cerut o propunere ministrului Sănătăţii. Mâine vom cere o nouă nominalizare”, a anunţat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a demisionat din funcţie la câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea lui în urma declaraţiilor potrivit cărora “oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.

Declaraţiile au fost lansate în contextul blocajului de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/vasile-ciurchea-marius-dumbraveanu.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/vasile-ciurchea-marius-dumbraveanu-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, ar putea fi înlocuit cu Vasile Ciurchea, care a mai deţinut această funcţie în trecut, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse avizate. Propunerea ministrului Sănătăţii privind numirea lui Ciurchea a fost deja trimisă premierului. ...