Cel puţin 14 state din Venezuela, dar şi capitala ţării, Caracas, sunt afectate începând de luni de o pană masivă de curent electric, aceasta fiind cea mai mare întrerupere a alimentării cu energie electrică din luna martie până în prezent, informează Reuters.


Imaginea articolului O nouă pană masivă de curent afectează Venezuela

O nouă pană masivă de curent afectează Venezuela

Ţara sud-americană a fost afectată de o serie de pene masive de curent în luna martie, cea mai gravă astfel de criză din ultimele decenii. Milioane de persoane au fost afectate de respectivele pene, care au dus şi la întreruperea alimentării cu apă şi prăbuşirea reţelelor de telecomunicaţii.

Penele repetate de curent din martie au dus la agravarea crizei economice în care se află ţara. La acea vreme, preşedintele Nicolas Maduro a declarat că problemele cu alimentarea cu energie electrică au fost provocate de un sabotaj planificat de către Statele Unite, însă nu a prezentat dovezi în acest sens.

Potrivit specialiştilor, sistemul de distribuţie a energiei electrice din Venezuela este puternic afectat de lipsa investiţiilor şi a lucrărilor de întreţinere.

Venezuela, ţara cu cele mai mari resurse de petrol din lume, se confruntă în ultimii ani cu o criză economică ce a dus la hiperinflaţie şi la o lipsă acută de alimente şi medicamente. Din cauza situaţiei precare a economiei naţionale, patru milioane de venezueleni au părăsit ţara în ultimii ani.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/2849510-publimedia-shutterstock-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/2849510-publimedia-shutterstock-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cel puţin 14 state din Venezuela, dar şi capitala ţării, Caracas, sunt afectate începând de luni de o pană masivă de curent electric, aceasta fiind cea mai mare întrerupere a alimentării cu energie electrică din luna martie până în prezent, informează Reuters. ...