Prim-ministrul britanic Theresa May va convoca luni o sesiune de urgenţă a Guvernului pentru a discuta despre modalităţile în care Marea Britanie poate răspunde deciziei Iranului de a sechestra un petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz, relatează Associated Press.


Imaginea articolului Petrolierul sub pavilion britanic sechestrat în Strâmtoarea Hormuz. Theresa May convoacă reuniune de urgenţă a Guvernului

Sursa Foto: World Maritime News

La întâlnirea de urgenţă vor participa miniştri şi oficiali din domeniul Securităţii Naţionale. Aceştia vor discuta despre posibilităţile pe care le are Marea Britanie pentru a transporta în siguranţă petrol prin regiune.

Ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt, va vorbi de asemenea în cadrul întâlnirii şi va oferi detalii suplimentare despre sechestrarea petrolierului britanic Stena Impero, aflat acum într-un port iranian.

Marea Britanie ia în considerare mai multe opţiuni diplomatice şi economice pentru a răspunde la acţiunile Iranului, menţionând clar că o intervenţie militară nu este o opţiune.

De asemenea, Administraţia de la Londra a cerut susţinerea aliaţilor europeni pentru menţinerea libertăţii de navigare în Strâmtoarea Hormuz.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/stena-bulk-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/stena-bulk-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Prim-ministrul britanic Theresa May va convoca luni o sesiune de urgenţă a Guvernului pentru a discuta despre modalităţile în care Marea Britanie poate răspunde deciziei Iranului de a sechestra un petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz, relatează Associated Press. ...