Jerrold Nadler, liderul Comisiei Juridice din Camera Reprezentanţilor din SUA, a declarat că este de părere că raportul întocmit de procurorul special Robert Mueller conţine “dovezi substanţiale” că preşedintele american Donald Trump a comis delicte şi infracţiuni grave, informează agenţia Reuters.


Imaginea articolului Lider democrat: Raportul procurorului Mueller conţine dovezi substanţiale că Trump a comis delicte şi infracţiuni grave

Lider democrat: Raportul procurorului Mueller conţine dovezi substanţiale că Trump a comis delicte şi infracţiuni grave

“Raportul prezintă dovezi foarte substanţiale că preşedintele se face vinovat de delicte şi infracţiuni grave şi trebuie să-l lăsăm pe Mueller să prezinte aceste fapte poporului american şi apoi vedem unde mergem de acolo înainte”, a declarat duminică Jerrold Nadler la emisiunea Fox News Sunday.

“Administraţia trebuie să fie trasă la răspundere şi nici un preşedinte nu poate fi mai presus de lege”, a completat liderul democrat.

Procurorul Robert Mueller, care a coordonat ancheta privind ingerinţele electorale ruse, a stabilit că nu au existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova, deşi membri ai echipei lui Trump mulţi oficiali ruşi.

Preşedintele SUA, Donald Trump, susţine că raportul Comisiei Robert Mueller arată clar că nu au existat contacte electorale cu Rusia şi nici acţiuni de obstrucţionare a justiţiei.

Însă liderii democraţi susţin că, în raport, procurorul special Robert Mueller a apreciat că unele acţiuni ale preşedintelui Donald Trump pot fi asimilate obstrucţionării justiţiei, dar fapta nu există deoarece subalternii au refuzat să aplice ordinele. “Chiar dacă ar putea fi mai dificil să stabilim că acţiunile publice ar fi motivate de o intenţie coruptă, puterea preşedintelui de a influenţa acţiuni, persoane şi evenimente este amplificată de abilitatea unică de a atrage atenţia prin mijloacele de comunicare în masă. Şi niciun principiu juridic nu exclude acţiunile publice din statutul actelor de obstrucţionare a justiţiei”, a afirmat Robert Mueller, referindu-se la demiterea directorului FBI James Comey şi la cazul lui fostului consilier prezidenţial Michael Flynn.

În contextul dezbaterilor din cadrul Partidului Democrat privind o potenţială declanşare a procedurii de demitere a preşedintelui SUA, Comisia juridică din Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a iniţiat o amplă anchetă împotriva liderului de la Casa Albă privind o posibila obstrucţionare a justiţiei, fapte de corupţie şi abuz de putere.

Mueller urmează să fie audiat miercuri, 24 iulie, în Comisia Juridică şi în Comisia de Informaţii din Camera Reprezentanţilor.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/bbd633a57e8333412d6147bbc077427d-400x400.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/bbd633a57e8333412d6147bbc077427d-400x400-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Jerrold Nadler, liderul Comisiei Juridice din Camera Reprezentanţilor din SUA, a declarat că este de părere că raportul întocmit de procurorul special Robert Mueller conţine 'dovezi substanţiale' că preşedintele american Donald Trump a comis delicte şi infracţiuni grave, informează agenţia Reuters. ...