Autorităţile din Oman au solicitat duminică Iranului şi Marii Britanii să utilizeze mijloace diplomatice pentru a soluţiona criza provocată de sechestrarea unui petrolier iranian în Strâmtoarea Gibraltar şi măsura similară luată de Iran în privinţa unui petrolier britanic, potrivit DPA.


Imaginea articolului Omanul cere Iranului şi Marii Britanii să găsească o soluţie diplomatică în privinţa petrolierelor

Omanul cere Iranului şi Marii Britanii să găsească o soluţie diplomatică în privinţa petrolierelor

Ministerul de Externe din Oman a anunţat că este în contact permanent cu cele două părţi pentru a se asigura că traficul maritim în Strâmtoarea Hormuz se desfăşoară în siguranţă.

„Sultanatul Oman aşteaptă ca Iranul să elibereze nava britanică şi face apel la Iran şi la Marea Britanie să rezolve această situaţie prin mijloace diplomatice”, a anunţat Ministerul prin intermediul unei postări pe Twitter.

Ambasadorul Iranului în Marea Britanie, Hamid Baeidinijad, a solicitat duminică Londrei, pe Twitter, să evite agravarea situaţiei.

„Guvernul britanic ar trebui să controleze acele forţe politice interne care doresc escaladarea tensiunilor existente între Iran şi Marea Britanie. Acest lucru este periculos şi imprudent, într-o perioadă sensibilă în regiune”, a postat acesta. „Cu toate acestea, Iranul este pregătit pentru diferite scenarii”, a adăugat ambasadorul.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Între timp, compania suedeză Stena Bulk, care deţine nava, a anunţat că pregăteşte o solicitare oficială către autorităţile iraniene pentru ca reprezentanţii săi să poată să ia legătura cu membrii echipajului. Persoanele aflate la bordul petrolierului provin din India, Letonia, Filipine şi Rusia.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/damen-tanker-4150-7.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/damen-tanker-4150-7-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Autorităţile din Oman au solicitat duminică Iranului şi Marii Britanii să utilizeze mijloace diplomatice pentru a soluţiona criza provocată de sechestrarea unui petrolier iranian în Strâmtoarea Gibraltar şi măsura similară luată de Iran în privinţa unui petrolier britanic, potrivit DPA. ...