Germania a denunţat sâmbătă sechestrarea “nejustificabilă” de către Iran a unui tanc petrolier britanic în zona Strâmtorii Ormuz şi a avertizat că această acţiune exacerbează în mod periculos situaţia deja tensionată din regiune, informează cotidianul The New York Times.


Imaginea articolului Germania denunţă sechestrarea "nejustificabilă" a unui tanc petrolier britanic de Iran

Germania denunţă sechestrarea “nejustificabilă” a unui tanc petrolier britanic de Iran

“Îndemnăm Iranul să elibereze imediat (…) nava şi echipajul ei”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin.

O escaladare suplimentară a tensiunilor “ar fi foarte periculoasă (…) ar submina toate eforturile în desfăşurare pentru găsirea unei soluţii la criza actuală”, a adăugat oficialul german.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Autorităţile britanice au transmis că nu au reuşit să intre în contact cu nava Stena Impero, care „se îndreaptă în nord, spre Iran” şi are 23 de persoane la bord.

De asemenea, Ministerul francez de Externe a informat sâmbătă, prin intermediul unui comunicat, că este foarte îngrijorat în legătură cu capturarea de către autorităţile iraniene a unui petrolier britanic, potrivit Reuters.

Parisul consideră că acest gest afectează serios eforturile pentru detensionarea situaţiei din regiune.

„Am luat act cu îngrijorare de sechestrarea unei nave britanice de către forţele iraniene. Condamnăm cu fermitate această acţiune şi ne exprimăm solidaritatea cu Marea Britanie”, se arată în comunicatul Ministerului francez de Externe.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/81481479-l-26.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/81481479-l-26-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Germania a denunţat sâmbătă sechestrarea 'nejustificabilă' de către Iran a unui tanc petrolier britanic în zona Strâmtorii Ormuz şi a avertizat că această acţiune exacerbează în mod periculos situaţia deja tensionată din regiune, informează cotidianul The New York Times. ...