Gardienii Revoluţiei din Iran au capturat un singur petrolier britanic, Stena Impero, au transmis mai multe surse militare citate de agenţia de presă semioficială Tasnim, menţionând că petrolierul Mesdar a primit permisiunea de a-şi continua traseul, conform BBC şi Reuters.


Imaginea articolului Iranul transmite că a capturat un singur petrolier britanic

Iranul transmite că a capturat un singur petrolier britanic

„Contrar rapoartelor, petrolierul nu a fost capturat. I-a fost permis să îşi continue traseul după ce a fost avertizat în legătură cu măsurile de siguranţă de către forţele iraniene”, au transmis sursele militare.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, declarase anterior că două petroliere britanice au fost capturate în Strâmtoarea Hormuz. Cele două petroliere şi-au schimbat direcţia şi au început să navigheze spre Iran la o diferenţă de aproximativ 40 de minute, au transmis autorităţile.

Operatorul petrolierului Mesdar, Norbulk Shipping, a transmis că echipajul a primit un avertisment de la autorităţile iraniene şi şi-a continuat traseul.

„A fost restabilită comunicarea cu nava Mesdar, iar echipajul a confirmat că forţele armate au părăsit nava şi îşi pot continua traseul. Echipajul este în siguranţă”, au transmis reprezentanţii Norbulk Shipping.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru “nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/ship-629472-960-720-17.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/ship-629472-960-720-17-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Gardienii Revoluţiei din Iran au capturat un singur petrolier britanic, Stena Impero, au transmis mai multe surse militare citate de agenţia de presă semioficială Tasnim, menţionând că petrolierul Mesdar a primit permisiunea de a-şi continua traseul, conform BBC şi Reuters. ...