Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a afrimat, sâmbătă, că Viorica Dăncilă „îşi pune miniştrii să îi traducă gafele”, după ce aceasta a declarat în Parlamentul European că vrea găzduirea unei agenţii europene care are deja sediu.


Imaginea articolului Europarlamentar PNL: Dăncilă îşi pune miniştrii să îi traducă gafele

Europarlamentar PNL: Dăncilă îşi pune miniştrii să îi traducă gafele

„Prim-ministrul Dăncilă îşi pune miniştrii să-i -traducă- gafele. Marţi, prim-ministrul Dăncilă a spus în plenul Parlamentului European că doreşte ca România să găzduiască o “agenţie europeană” de combatere a atacurilor cibernetice. I-am atras atenţia că această agenţie există deja, se numeşte Agenţia UE pentru Securitate Cibernetică şi are sediul în Grecia. Aşadar, i-am cerut să clarifice pentru ce mai exact cere găzduirea. Răspunsul neconvingător a venit de la ministrul Comunicaţiilor care ne spune că doamna Dăncilă vorbea, de fapt, despre Centrul de competenţe european industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică”, a scris Siegfried Mureşan, pe Facebook.

Europarlamentarul PNL a adăugat că instituţia despre care a vorbit Viorica Dăncilă în Parlamentul European este ENISA.

„Acest centru, a cărui bază legală nu este încă adoptată, ar urma să se ocupe îndeosebi de consiliere, educaţie, formare, inovare, adică mai mult de cercetare decât de acţiunea efectivă. Agenţie pentru prevenirea, detectarea şi răspunsul la atacurile cibernetice, adică ceea ce cerea doamna Dăncilă, este ENISA şi e la Atena. Aşă, că data viitoare, o rog pe doamna prim-ministru să înţeleagă mai bine ceea ce cere pentru România sau să-i lase pe alţii să vorbească. Altfel creăm confuzii penibile la nivel european”, a subliniat Mureşan.

Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a declarat, vineri, că europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan este „într-o gravă eroare” când spune că Viorica Dăncilă vrea găzduirea unei agenţii europene care are deja sediu. El a adăugat că premierul s-a referit la o altă instituţie.Ministrul a adăugat că este exclus ca Viorica Dăncilă să fi făcut referire la o agenţie deja existentă.

Siegfried Mureşan i-a cerut, vineri, explicaţii premierului Viorica Dăncilă cu privire la declaraţia din Parlamentul European referitoare la intenţia României de a găzdui o agenţie europeană pentru securitate cibernetică. Acesta spune că agenţia are deja sediul în Atena, capitala Greciei.

Viorica Dăncilă a prezentat, marţi, în Parlamentul European, bilanţul Preşedinţiei României la Consiliul UE. Printre cele 90 de dosare finalizate amintite de premier se află adoptarea cadrului de sancţiuni privind atacutile cibernetice, dar şi acţiunile de combatere a antisemitismului, xenofobiei şi dezinformării. Ea a declarat atunci că România urmăreşte să găzduiască o agenţie europeană specializată în combaterea atacurilor cibernetice.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7526355-mediafax-foto-alexandru-dobre-10.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7526355-mediafax-foto-alexandru-dobre-10-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a afrimat, sâmbătă, că Viorica Dăncilă „îşi pune miniştrii să îi traducă gafele”, după ce aceasta a declarat în Parlamentul European că vrea găzduirea unei agenţii europene care are deja sediu. ...