Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă, că România ar putea cere din nou portofoliul politicilor regionale, având în vedere că mandatul nu a fost dus la termen, precizând că a înţeles că “ar fi de preferat cu un comisar femeie pentru că am obţine un portofoliu mult mai important”.


Imaginea articolului Dăncilă, despre noul comisar european: România ar putea cere din nou portofoliul Politicilor Regionale. Ar fi de preferat un comisar european femeie

Dăncilă: România ar putea cere din nou portofoliul politicilor regionale. Ar fi de preferat un comisar european femeie

“Nu am dus până la final mandatul pe politici regionale, deci am putea să solicităm încă o dată acest portofoliu deosebit de important. Deci nu am încercat să mai am o nouă discuţie. Am luat act de acest lucru şi, binenţeles, pe urmă încep negocierile pentru noul comisar, noul portofoliu. Eu cred că trebuie să luptăm pentru un portofoliu important, să nu repetăm greşeala pe care am făcut-o atunci când am preluat preşedinţia rotativă pentru că tot am vorbit de aspect şi să spunem că nu avem încredere că vom obţine un potofoliu important. Eu cred că trebuie să facem toate demersurile şi să obţinem un portofoliu important. Cred că pentru România un portofoliu precum Energia, Transporturile, Mediul ar însemna foarte mult”, a declarat Viorica Dăncilă, într-un interviu difuzat sâmbătă de Antena 3.

Premierul a precizat că în actuala configuraţie a conducerii instituţiilor europene, nu prea sunt reprezentate statele din Europa Centrală şi Europa de Est.

“Cred că ar fi un act de normalitate măcar pentru Europa Centrală şi Europa de Est să avem portofolii mult mai puternice”, a completat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă România se gîndeşte la o funcţie de vicepreşedinte, Viorica Dăncilă a precizat că va încerca să negocieze tot ce e posibil pentru România. “Modul în care am gestionat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene ne dă acest drept. Am arătat că suntem capabili, că putem să facem performanţă şi sunt convinsă că puteam face performanţă pe un portofoliu important la nivel european. Nu am discutat despre un nume de comisar. Am înţeles că există dorinţă de a avea egalitate de şanse şi că ar fi de preferat cu un comisar femeie pentru că am obţine un portofoliu mult mai important. Trebuie să urmărim de aproape tot ce se întâmplă în perioada următoare şi să începem negocierile atât din punct de vedere al primului-ministru, dar şi din punct de vedere al preşedintelui pentru că ştim că în Consiliul European România este reprezentată de preşedinte”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Audierea de joi lui Ioan Mircea Paşcu în Conferinţa Preşedinţilor de Comisii Parlamentare, dar şi şedinţa au fost amânate deoarece unul dintre forurile legislative nu are încă un preşedinte ales, au spus surse europene, pentru MEDIAFAX. Următoarea sesiune plenară a Parlamentului European se va desfăşura pe 16 septembrie, prin urmare este probabil ca validarea lui Ioan Mircea Paşcu, propus comisar european interimar din partea României, să nu mai aibă loc până în septembrie, au explicat sursele citate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/dancila-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/dancila-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă, că România ar putea cere din nou portofoliul politicilor regionale, având în vedere că mandatul nu a fost dus la termen, precizând că a înţeles că 'ar fi de preferat cu un comisar femeie pentru că am obţine un portofoliu mult mai important'....