Departamentul american al Apărării intenţionează să achiziţioneze drone de atac autodestructibile fabricate de o companie din Israel care ar urma să fie utilizate în operaţiuni speciale, afirmă surse citate de site-ul InsideDefense.com şi de cotidianul The Jerusalem Post.


Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Pentagonul vrea să cumpere drone de atac AUTODESTRUCTIBILE din Israel

Achiziţie surprinzătoare a Pentagonului. SUA vrea să cumpere drone de atac AUTODESTRUCTIBILE din Israel

Conform surselor citate, Pentagonul vrea să obţină aprobarea Congresului SUA “pentru a achiziţiona imediat”, cu suma de 6,9 milioane de dolari, drone tactice antistructură / antiblindaj fabricate de compania UVision.

Anul trecut, Direcţia pentru Capabilităţi Rapide a Forţelor Navale americane a cerut, conform DefenseNews.com, informaţii despre sisteme “organice pentru atacuri de precizie” care pot acţiona pe distanţe de 40-60 de kilometri, cu posibilitatea de utilizare asupra “ţintelor staţionare, mobile, terestre sau maritime, în toate mediile operaţionale”.

Compania UVision a propus drona de tip Hero-120, cu greutatea de 12,5 kilograme, prezentată ca fiind “ideală pentru misiuni antitanc”.

Drona Hero-120 poate transporta un ogiv de până la 3,5 kilograme şi are o autonomie de zbor de 60 de minute. Aparatul de zbor poate fi lansat de pe platforme reutilizabile terestre, navale sau aeriene şi poate distruge ţinte aflate pe o rază de 40 de kilometri de locul lansării. Dronele se transformă în proiectil, fiind autodestructibile prin atingerea ţintei.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/c-8e4epu0aabosl-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/c-8e4epu0aabosl-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Departamentul american al Apărării intenţionează să achiziţioneze drone de atac autodestructibile fabricate de o companie din Israel care ar urma să fie utilizate în operaţiuni speciale, afirmă surse citate de site-ul InsideDefense.com şi de cotidianul The Jerusalem Post. ...