O instanţă din Turcia i-a achitat pe doi jurnalişti şi o activistă pentru drepturile omului, acuzaţi de terorism, potrivit BBC.


Imaginea articolului Victorie pentru doi jurnalişti şi o activistă pentru drepturile omului, acuzaţi de terorism în Turcia

Victorie pentru doi jurnalişti şi o activistă pentru drepturile omului, acuzaţi de terorism în Turcia

Cei trei au fost acuzaţi de propagandă teroristă din cauza colaborării lor cu un ziar kurd. Publicaţia a fost închisă de autorităţi între timp. Cei trei au susţinut pe parcursul procesului că nu au făcut propagandă teroristă, ci au apărat dreptul la liberă exprimare.

Erol Onderoglu, jurnalist şi reprezentant al organizaţiei Reporteri Fără Frontiere, jurnalistul Ahmer Nesin şi Sebnem Korur Fincanci, directorul Fundaţiei pentru Drepturile Omului din Turcia, au fost arestaţi în iunie 2016.

Cei trei au publicat în 2016 un editorial în publicaţia kurdă Ozgur Gundem, pentru care au fost acuzaţi de autorităţi de propagandă în favoarea Partidului Muncitorilor din Kurdistan. Onderoglu, Nesim şi Fincanci riscau câte 14 ani de închisoare pentru aceste acuzaţii.

La două luni de la arestarea celor trei, Poliţia a percheziţionat redacţia Ozgur Gundem şi a decis închiderea definitivă a ziarului.

Potrivit indexului anual privind libertatea presei, publicat de Reporteri Fără Frontiere, Turcia se află pe locul 157 din 180, fiind ţara care a arestat cei mai mulţi jurnalişti. Anul trecut, 68 de jurnalişti au fost arestaţi în această ţară, iar cei mai mulţi dintre ei sunt de origine kurdă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/turcia-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/turcia-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
O instanţă din Turcia i-a achitat pe doi jurnalişti şi o activistă pentru drepturile omului, acuzaţi de terorism, potrivit BBC. ...